Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general, iar membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) SA, împreună cu reprezentanţii salariaţilor vor stabili condiţiile reluării activităţii, au transmis luni sindicaliştii STB.

Sindicaliștii STB cer în continuare demisia lui Adrian Criț

"Condiţionarea întâlnirii de luni, de la ora 9:00, cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul este o dovadă clară că nu se doreşte dezamorsarea acestui conflict. De asemenea, condiţionarea unilaterală a numărului de persoane care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se doreşte în mod formal o întâlnire", se menţionează într-un comunicat al Biroul Permanent al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

În adresa CA STB transmisă către sindicalişti se precizează disponibilitatea Consiliului pentru întâlnirea solicitată pentru luni de către Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, aceasta fiind condiţionată de confirmarea în prealabil a reluării lucrului de întreg personalul angajat, conform programului.

În replică, şeful STB, Adrian Criţ, a reiterat că îi aşteaptă la discuţii pentru identificarea soluţiilor de deblocare a situaţiei.

"Ca director general al STB SA îi aştept pe reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor Bucureşti, azi, la ora 9: 00, la o discuţie pentru identificarea soluţiilor de deblocare a situaţiei date de greva ilegală a angajaţilor STB", a declarat pentru AGERPRES Adrian Criţ.

A cincea zi de grevă STB

Potrivit acestuia, luni dimineaţa, la ora 9:00, erau pe traseu 164 vehicule, dintr-un total programat de 791, din nou tramvaiele şi troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau în Capitală. Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 76, dintr-un total programat de 173, cel al troleibuzelor de 67 din 101 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 21, dintr-un total de 517 programate pentru luni la ora menţionată.

Citeste si:
Cât de sigure sunt autobuzele și tramvaiele STB
Cât de sigure sunt autobuzele...

Greva angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti continuă şi luni, fiind a cincea zi în care cea mai mare parte a şoferilor refuză să iasă pe traseu. Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.