Astăzi e sărbătoare în țară! Celebrăm Unirea Principatelor Române sau Mica Unire, cum este cunoscută de toți. Evenimentul este sărbătorit în toate colțurile teritoriului. În comuna Râciu, județul Mureș, turiștii și localnicii au dat deja startul. Au făcut un foc de tabără, în jurul căruia au încins Hora Unirii.

24 ianuarie, Mica Unire. Turiștii au încins Hora Unirii în jurul focului, pe pârtia de la Râciu

Sute de români au sărbătorit Mica Unire pe pârtia de la Râciu. După multe ore de săniuș și alte câteva de sanie, acompaniate de vin fiert, oamenii au mutat distracția în jurul focului de tabără, unde au dansat în horă.

„Am considerat împreună cu echipa din Primărie că ar fi oportun să facem Hora Unirii într-un alt cadru, la săniuş”, a declarat Ciprian Belean, primarul comunei Râciu.

Cei prezenți au cântat în cor melodii patriotice: „Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni!”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.