Un bărbat a amenințat, printr-un apel la 112, că „va face dreptate cu o armă de foc” dacă agentul care a omorât o fetiță pe o trecerea de prietoni din Capitală nu va fi arestat, a transmis Poliția Capitalei. 

Poliția Capitalei: Un bărbat a sunat la 112 și a amenințat că va face dreptate dacă agentul care a omorât o fetiță nu va fi arestat

Poliția Capitalei face verificări după ce un bărbat a sunat la 112 și a avertizat că va face uz de armă de foc dacă polițistul care a accidentat mortal o fetiță în Sectorul 1 al Capitalei nu va fi arestat. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Poliția Sectorului 6 s-a sesizat din oficiu și efectuează cercetări. Individul a telefonat de pe o cartelă, ceea ce face dificilă identificarea sa.

„În seara de 16 ianuarie 2022, prin apel 112, un bărbat a anunțat că dacă nu va fi arestat polițistul implicat în accidentul rutier, va face el dreptate, menționând că va folosi armă de foc. Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 s-a sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea identificării persoanei, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a informat Poliția Capitalei.

O mașină de Poliție a lovit două fete în București. Una dintre victime a murit și alta se află la spital

O mașină de poliție a lovit, în data de 13 ianuarie, două fetițe, în București, în zona Bd. Laminorului, pe trecerea de pietoni. În urma impactului, una dintre copile, cea de 13 ani, a murit. Cea de 11 ani are fractură la gambă și contuzie abdominală și a fost internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.


  • Polițistul vizat a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Şeful Poliţiei Capitalei susține că nu s-a pus problema „mușamalizării" accidentului

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a menționat că polițiștii aflați în timpul programului se află în misiune atâta vreme cât aceștia sunt între orele de serviciu. El admite că operațiunea în care se afla agentul suspectat nu era una urgentă.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

„Având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei, am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie”, a anunţat directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Bogdan Berechet a completat că „nimic din ceea ce facem sau spunem nu o poate readuce la viaţă pe Raisa, însă poliţiştii vor pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea rapidă a situaţiei”. Oficialul a spus și că nu s-a pus problema de „mușamalizare a acestui subiect”.

„Nu a existat o justificare din partea poliţistului cu privire la urgenţa sau folosirea semnalelor luminoase”, a mai afirmat şeful Poliţiei Capitalei.

Citeste si:
O pensionară din Brăila sună cel puțin o dată pe oră la 112
O pensionară din Brăila sună...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.