Rata de infectare a cazurilor de coronavirus din București a început să crească cu fiecare zi tot mai mult.

Rata de infectare, luni, în București

Potrivit DSP București, luni, incidența din Capitală a ajuns la o valoare de 2,57 la mia de locuitori. Aceasta a înregistrat o creștere față de duminică, când rata de infectare a fost 2,17.

În perioada Crăciunului și a Revelionului, incidența COVID-19 din București a înregistrat valori minine, cea mai mică fiind de 0.61 cazuri la mia de locuitori. Încă din luna octombrie, rata de infectare, ce atingea valori de 16 cazuri la mia de locuitori, a început să descrească continuu.

Bilanț COVID-19 - 10 ianuarie 2022

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 608 mai puțin decât în ziua anterioară. 239 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 319 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 59.027 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.