În acest an, Revelionul va avea mai puține resctricții față de anul trecut. Autoritățile au decis ca acum persoanele care dețin un certificat verde pot sărbători toată noaptea, iar cele nevaccinate pot circula pe timpul nopții fără restricții.

Restricții în noaptea de Revelion

În pofida numărului de cazuri de infectare cu tulpina Omicron, şeful DSU, Raed Arafat, a explicat de ce s-a recurs la relaxarea restricţiilor în pragul sărbătorilor de iarnă.

„Clar că situaţia noastră acum e una mai bună decât acum două-trei săptămâni”, a afirmat Raed Arafat, la începutul lunii decembrie.

Restricția privind circulația pe timp de noapte a fost suspendată

Șeful DSU a afirmat că se propune eliminarea restricției de circulaţie a persoanelor nevaccinate pe timpul nopţii, să fie mărit intervalul orar de la ora 21 la ora 22 pentru programul magazinelor, restauratelor şi activităţilor economice care aveau limită de închidere ora 21.

Anul trecut circulaţia între orele 23:00 - 05:00 era interzisă, însă în acest an de sărbători, această restricție a fost anulată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Decembrie 2021 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.