Un caz șocant de sechestrare și abuz a fost depistat marți de polițiști, la Mizil, județul Prahova. Un tată își ținea fiica prizonieră într-un buncăr. Localnicii știau de la bărbat că femeia este plecată în Canada. A fost deschis un dosar de cercetare penală pentru lipsire de libertate.

Anchetă în Prahova, după ce un tată și-a sechestrat propria fiică într-un buncăr

Scenele desprinse dintr-un film de groază s-au petrecut în satul Marginea Pădurii din comuna Jugureni. Bărbatul de 77 de ani, cu dublă cetățenie, își ținea fiica sechestrată și sedată într-un buncăr. Suspectul îi improvizase femeii o toaletă dintr-o găleată metalică, iar ușa este flancată de un grilaj din fier ce se închidea cu un lacăt.

În dimineața zilei de 28 decembrie, polițiștii au descins și au descoperit-o pe victimă într-o stare deplorabilă. Ea a fost preluată de către reprezentanții Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. Individul a venit cu o declarație halucinantă. A spus că fata lui a intrat în depresie, în urmă cu un an și jumătate. Pentru că nu mai putea să aibă grijă de ea, a decis să o închidă în magazie.

„S-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metallic, asigurat cu un lacăt. În urma examinării vizuale femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertatea de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită”, a declarat Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova.

„Din discutile purtate cu bărbatul a reieşit faptul că fiica sa suferă de afecţiuni psihice aceasta recurgând la acest gest pe motiv că nu îşi poate purta singură de grijă”, a mai transmis aceasta.

Cunoscuții știau că femeia se afla în Canada

Localnicii știau de la tatăl fetei că aceasta se afla în Canada: „A lucrat prin străinătate, e pensionar, e văzut doar, așa, la pâine, și că e singur. Nu știu că mai e cu cineva”. Bărbatul este cercetat pentru lipsire de libertate și procurorii vor stabili dacă va fi reținut sau nu.

Citeste si:
Clopote inteligente de zeci de mii de euro la o biserică din Prahova
Clopote inteligente de zeci...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.