Luni noapte, Parlamentul a fost călcat de un irlandez dornic de distracție. După ce a fost la striptease, în Centrul Vechi, a plecat în căutarea unei alte petreceri. Așa i-a ieșit în drum Palatul Parlamentului, în care a intrat după ce a sărit gardul și a spart un geam. El a povestit că a ajuns în clădire crezând că este un hotel în care au loc chermeze.

Irlandezul care s-a furișat în Parlament, după ce a fost la striptease, a fost reținut

Tânărul de 27 de ani a ajuns în România duminică dimineață, împreună cu un prieten. Tot atunci au și început petrecerea, în Centrul Vechi. Nemulțumiți de programul scurt determinat de restricțiile și normele speciale în vigoare privind pandemie de COVID-19, s-au dus la un club de striptease, unde au stat până la 03:00. Cel mai curajos dintre ei, care a și oferit detalii presei, a povestit că a amestecat whiskey cu bere și a lămurit că nu s-a drogat. După peripețiile din miezul Capitalei, ambii au plecat spre hostelul în care erau cazați, dar când au ajuns în fața Parlamentului le-a venit o idee.

Tot cel menționat a mărturisit că a confundat clădirea cu un hotel. Curajoșii ar fi pătruns în curtea Casei Poporului și au ajuns pe esplanadă, unde unul dintre ei s-a gândit că se poate ca acolo să fie o petrecere. A escaladat aproape 2 kilometri și jumătate pentru a ajunge în balcon, unde a reușit să spargă geamul clădirii și a intrat în Parlament. Zona prin care acesta a pătruns nu este supravegheată video, dar cei care se ocupă de securitatea locului au auzit momentul în care a fost spart geamul și au intrat în alertă. Individul a fost prins pe scări tocmai la etajul 3.

„În dimineaţa zilei de 27 decembrie, în jurul orei 4,00, personalul care asigură paza interioară a Parlamentului a sesizat secţia 17 de poliţie cu privire la faptul că au depistat în interior un cetăţean aflat în stare de ebrietate. Bărbatul a fost imobilizat și a fost dus la secția 17 de poliție”, a transmis Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

Bărbatul a plecat de la poliție 12 ore mai târziu, încătușat. Conform unor surse Observator, oamenii legii au așteptat ca acesta să își revină din starea de ebrietate pentru a fi audiat. Străinul a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe numele său este un dosar penal pentru distrugere și violarea sediului profesional.

Explicațiile individului

„Am venit în România să-l vizitez pe prietenul meu. Am fost cazat la Friends Hostel. Am stat la petrecere până la ora 22:00, după care am plecat la un club de striptease până pe la 3. Clubul era prin centru. Am plecat apoi să caut altă petrecere.

Citeste si:
Agenți de pază din Centrul Vechi al Capitalei, reținuți pentru că...
Agenți de pază din Centrul...

Am crezut când am văzut clădirea aia mare că e ceva hotel în care au loc petreceri. În România am venit ieri dimineață cu avionul. Am băut whisky amestecat cu bere. Nu m-am drogat. Eu am o situație financiară foarte bună și am și firmă în Irlanda. Intenționam să stau puțin și sa plec”, a declarat bărbatul, citat de Antena 3.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.