Imagini de infarct au fost surprinse pe o șosea din Bihor, în a doua zi de Crăciun. Un șofer de TIR s-a urcat beat la volan și a încercat să facă echilibristică pe drum. Bărbatul a fost oprit cu greu de doi șoferi, care au reușit să îi ia cheile din contact și au alertat autoritățile. Individul avea alcoolemie de 1,38 în aerul pur expirat.

Un șofer de TIR s-a urcat la volan beat și a făcut echilibristică pe drumurile din Bihor

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 15:30, și a fost surprins de o cameră de bord. În imagini se poate vedea cum TIR-ul merge în zig-zag pe șosea și intră deseori pe contrasens. Un conducător auto a fost nevoit să iasă de pe acostament pentru a evita impactul.

„În secundele alea am claxonat crezând ca se va opri. În final, a oprit pe marginea drumului, era geamul deschis şi am apucat să-i iau cheile din contact. M-a ajutat şi un alt bărbat. Şoferu este rus, iar în momentul în care am deschis uşa, a dat cu picioarele după noi, să ne lovească. S-a calmat când a văzut că i-am luat cheile", a povestit şoferul Cătălin Trifa, care se afla în spatele TIR-ului, pentru ebihoreanul.

Șoferul de TIR a fost testat cu aparatul etilotest, având o alcoolemie de 1,38 în aerul pur expirat: „"Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Belarus, care a fost depistat azi, 26 decembrie, la ora 15.14, pe D.N.79, în afara municipiului Salonta, în timp ce conducea un autotren, având o concentraţie alcoolică în aerul expirat peste limita legală de 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuare de poliţiştii rutieri salontani, sub supravegherea unui procuror", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.