Peste 500 de persoane s-au ales cu dosar penal, luna aceasta, după ce au fost prinse când vindeau ilegal petarde. Polițiștii au confiscat 44 de tone de astfel de materiale pirotehnice în ultimele săptămâni. O parte dintre ele au fost distruse într-un poligon din Giurgiu.

Dosare penale pentru vânzarea ilegală de petarde

Petardele sau artificiile confiscate de autorități au fost vândute la negru, în portbagaje de mașini, în piețe sau pe internet. Multe dintre ele nu puteau fi utilizate decât prin firme specializate și putea reprezenta un adevărat pericol pentru cumpărători. În urmă cu două zile, de exemplu, un copil de 8 ani, din Constanţa, a rămas fără degete din cauza unei petarde care i-a explodat în mână.

Petarde și artificii găsite în casele unor sibieni

Polițiștii din Sibiu au continuat acțiunile de prevenire pentru identificarea persoanelor care vând petarde și artificii. Doi bărbați din Rășinari și Poplaca, unul de 20 de ani și altul de 42, la ale cărora domicilii au fost găsite mai multe materiale pirotehnice din categoria F2 și F3 (interzise la deținere persoanelor fizice neautorizate), în valoare de 1.900 de lei, s-au ales cu dosare penale. Cercetările continuă la nivelul S.A.E.S.P. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

„În cursul zilei de 22 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu au continuat acțiunile de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează cu precădere deținerea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.