Iubitorii sporturilor de iarnă au rămas cu un gust amar după ce au mers în stațiunile de la munte. La unele domenii schiabile, prețurile au crescut și cu 40%. Condițiile au rămas la fel. Pentru o zi de schi, turiștii trebuie să plătească câteva sute de lei. Comparația între costurile de anul trecut și cele de acum e tulburătoare.

Pârtii de România cu prețuri de Austria

La Predeal, de exemplu, tarifele pentru instalațiile de transport pe cablu au crescut cu până la 40% pentru anumite tipuri de abonamente. Sezonul trecut, o urcare cu telescaunul la Predeal costa 20 de lei.

Acum, același serviciu e 45 de lei. Prețul unui skipass, valabil o zi, era în 2020 160 de lei, iar în prezent a crescut la 225 de lei. De asemenea, o cartelă, care anul trecut ajungea la 100 de lei, în prezent e 150 de lei.

Chiar și așa, pârtiile de la Predeal au fost pline. Domeniul din Sinaia a fost închis, așa că toți turiștii au dat iama aici. Tot din această cauză cozile la telescaun au fost interminabile.

Totodată, practicarea sporturilor de iarnă va fi mai scumpă și la Bușteni. O urcare și o coborâre ajunge acum la 30 de lei, cu 10 lei mai mult față de sezonul precedent. Cei care vor un skipass pentru o zi vor trebui să scoată din buzunar 160 de lei, comparativ cu 155 de lei cât era în trecut.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată la cartela cu 120 de puncte, care a ajuns, de la prețul de 700 de lei, la 720 de lei. Poiana Brașov și-a schimbat și ea tarifele, acum fiind majorate cu până la 20%.

Care sunt cele mai bune pârtii din România

Cavnic, Maramureş, situată în centrul Jud.Maramureş, la aproximativ 30km de Baia Mare şi la 40km de Sighetul Marmaţiei. Există 7 pârtii nivelate la standardele europene, iar cea mai lungă dintre ele are 2250 metri.

Domeniul include 3 pârtii de dificultate ușoară, 2 medii și 2 grele. Rânca, Gorj, staţiune relativ nouă, situată pe superba Transalpina, este situată la peste 1600m altitudine. Aici sunt amenajate 5 pârtii scurte, între care două pentru începători, două medii și una mediu-avansați.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.