Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine cu o recomandare cu privire la vacanțele oamenilor pe perioada sărbătorilor de iarnă, îndemnându-i să-și anuleze vacanțele, în contextul noii variante de coronavirus, Omicron. Această variantă a devenit dominantă în mai multe țări, iar OMS vrea să limiteze răspândirea și declanșarea unui nou dezastru la nivel mondial.

OMS îndeamnă oamenii să își anuleze vacanțele de Crăciun

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă oamenilor să îşi anuleze vacanţele din perioada Crăciunului pentru a limita răspândirea variantei Omicron, cea care a devenit dominantă și este mult mai agresivă decât tulpina Delta, potrivit BBC.

„Mai bine un eveniment anulat decât o viaţă anulată”, a spus şeful OMS, doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, completând că este necesar să fie luate decizii dificile.

Mai multe ţări au încercat să limiteze răspândirea virusului cu ajutorul unor restricţii de călătorie mai dure. În Statele Unite, varianta Omicron este dominantă, reprezentând 73% din noile infecţii. Doctorul Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecţioase din ţară a avertizat că vacanţele şi călătoriile de Crăciun ar putea favoriza răspândirea variantei Omicron chiar şi în rândul persoanelor complet vaccinate.

O serie de țări au impus restricții noi din cauza variantei Omicron

Franţa, Italia, Austria sau Germania se numără printre statele care au recurs la restricţii de călătorie, iar Ţările de Jos au optat pentru stabilirea unui nou lockdown pe perioada Crăciunuilui. Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că guvernul englez trebuie să ia în calcul posibilitatea de a introduce noi reguli, deoarece cazurile Omicron au crescut alarmant. Potrivit situației critice din țară, sărbătorile de Revelion din Londra au fost anulate.

Noua Zeelandă a decis să amâne redeschiderea treptată a frontierelor pentru călătorii internaţionali cel puţin până la sfârşitul lunii februarie. Varianta Omicron, identificată pentru prima oară în Africa de Sud în luna noiembrie, a fost clasificată drept „variantă de îngrijorare” de către OMS.

Citeste si:
Alexandru Rafila, anunț îmbucurător:„Restricțiile vor fi ridicate...
Alexandru Rafila, anunț...

Dr. Tedros a afirmat că ar exista dovezi că această variantă „se răspândeşte semnificativ mai repede” decât varianta dominantă anterior, Delta. Specialistul este de părere că sfârșitul pandemiei ar putea avea loc în 2022 dacă 70% din populaţia fiecărei ţări din lume ar fi vaccinată până la jumătatea anului viitor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.