Trei surori s-au născut identice și sunt o raritate în lume. Nașterea tripletelor unei familii din Timișoara reprezintă un caz la 100.000. Micuțele au acum aproape 4 ani și părinții sunt bucuroși că sunt sănătoase. 

 

Cazul tripletelor din Timișoara care a uluit lumea medicală

Amalia, Daria și Cristina au venit pe lume la 7 luni și jumătate, la Maternitatea Bega din Timișoara, și s-au născut la un minut distanță una de cealaltă. Inițial, sarcina părea de gemeni. În a noua săptămână, mama a aflat că va naște trei copii. Fenomenul este întâlnit la 100.000 de cazuri.

„A fost un șoc că or să fie 3, a fost o bucurie mare pentru noi!”, a spus mama fetelor.

„Am început cu emoții, cu greu. Dar greul s-a transformat în frumos, care astăzi ne reprezintă familia”, a spus tatăl tripletelor.

Unii medici recomandă, din motive de precauție, ca sarcina să continue cu unul, maximum doi embrioni, dar mama nu a vrut să renunțe. Cristina, Daria și Amalia au depășit acum perioada în care ar fi putut avea probleme de dezvoltare și sunt perfect sănătoase.

Doctor: „Este o reușită!”

Fetițele s-au născut pe 9 mai, la Maternitatea Bega din Timișoara, la o vârstă a sarcinii de șapte luni și jumătate. Cristina și Costi Avram sunt, din 9 mai, părinții celor trei fetițe. Amalia – Ioana s-a născut în 9 mai, la ora 16.11, cu o greutate de 1,6 kilograme, Daria-Maria a venit pe lume la ora 16.13, cu o greutate de 1,75 kilograme, iar Cristina-Elena s-a născut la ora 16.14, cu o greutate de 1,9 kilograme.

„Gemenele sunt identice, ele provin dintr-un singur embrion, care inițial s-a divizat în doi embrioni și un alt embrion s-a divizat la rândul lui în alți doi embrioni. Există un risc mare de avort, de oprire în evoluție a unuia dintre embrioni, în uterul matern. Există riscul de naștere prematură, copiii care se nasc pot avea sechele pentru tot restul vieții.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Din fericire, sarcina a avut un final fericit și s-au născut trei fetițe sănătoase. Această sarcină am reușit să o ducem cu tratament, cu repaus la pat, cu monitorizare foarte atentă. Este o reușită a colectivului Maternității Bega, a fost o muncă de echipă.

Fiecare a contribuit pentru reușita acestei sarcini. Îi mulțumesc profesorului Marius Craina, care este mentorul meu și mi-a oferit sprijin tot timpul. Maternitatea este dotată pentru astfel de cazuri cu aparatură de ultimă generație”, a spus doctorul Cătălin Dumitru de la Maternitatea Bega din Timișoara, conform ziuadevest.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.