Joaca a doi copii de 13 și 15 ani ar fi aruncat în flăcări un bloc din Constanța. Incendiul a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în zonă. Pe înregistrare se observă cum parcarea subterană a clădirii se aprinde ca o minge de foc, după ce pe jos s-a scurs combustibil de la una dintre mașini. Minorii ar fi aruncat cu petarde acolo. Adolescenții au fost audiați de polițiști, iar băiatul de 15 ani a fost reținut. 

 

Autorii incendiului din Constanța au fost identificați. Un adolescent de 15 ani a fost reținut

Cei doi minori provin din medii sociale nefavorabile și nu se pot lua măsuri preventive în privința lor. Numai unul, cel de 15 ani, ar putea răspunde penal, după o expertiză psihiatrică care să dovedească faptul că avea discernământ.

IPJ Constanța a anunțat că poliția face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă: "Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineață, 16 decembrie a. c., în jurul orei 1.00, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcție de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun", a anunțat IPJ Constanța.

Complexul nu avea autorizație de securitate la incendiu/Parcarea nu avea aspersoare

Un bloc cu 150 de apartamente a fost cuprins de foc, 250 de locatari au fost evacuați și 37 de mașini au devenit un morman de fiare. Este bilanțul incendiului de joi noapte, care a izbucnit în parcarea subterană a complexului. Oamenii au auzit explozii și au sunat la 112. Speriați de flăcări, mulți oameni au urcat pe acoperiș și i-au așteptat pe pompieri.

Doi minori ar fi aruncat cu petarde și astfel s-a desfășurat iadul. Cert este un lucru: incendiul ar fi putut fi oprit din primele clipe dacă parcarea ar fi avut aspersoare, așa cum prevede legea. Anchetatorii au descoperit că blocul nu avea nici autorizație de securitate la incendiu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.