Notino, unul dintre cei mai mari retaileri de parfumuri și cosmetice din Europa, a înregistrat o creștere de aproximativ 30% a numărului de comenzi de Black Friday în acest an. Într-o singură zi, clienții Notino au făcut peste 182.000 de comenzi, iar numărul total de produse vândute a depășit 570.000. Parfumurile, produsele de îngrijire a părului și cele de machiaj au fost în mod tradițional printre cele mai bine vândute categorii, iar popularitatea parfumurilor de casă și a lumânărilor a crescut, de asemenea, semnificativ.

Notino a bătut recordul la vânzările de Black Friday

În fiecare an, sezonul dinaintea Crăciunului, care include ofertele de Black Friday, este cel mai puternic moment pentru Notino. „Pregătim peste 100.000 de comenzi în fiecare zi, iar de Black Friday acest număr crește brusc. Încă o dată, am văzut un interes extrem de mare pentru cumpărăturile online, mai mult de trei sferturi din toți clienții alegând livrarea prin curier. Prin urmare, suntem conștienți de marea responsabilitate de a livra la timp comenzile clienților noștri și, cel mai important, în siguranță”, a declarat Radek Ondrášík, Marketing Director, Notino.

În acest an, majoritatea persoanelor au făcut cumpărături în intervalul orar 21-22:00, când au fost vândute peste 11 produse pe secundă. Aproape 7% din totalul de comenzi pe zi au fost realizate în această perioadă de timp. Clienții au cumpărat mai mult de șase produse în fiecare secundă, iar valoarea medie a unei comenzi a fost de aproximativ 50 de euro.

Numărul comenzilor crește în fiecare an pentru Notino, mai ales în timpul Black Friday, când multe persoane fac cumpărături pentru cadourile de Crăciun. De aceea ne pregătim întotdeauna pentru această perioadă cu mult timp înainte. Am comandat stocuri încă din primăvara și vara acestui an. Valoarea depozitului nostru este acum de aproximativ 6 miliarde de coroane și ne-am lărgit gama de produse unice. Așadar, avem suficiente produse pentru perioada Crăciunului", a adăugat Ondrášík.

Cele mai bine vândute produse au fost din categoria make-up, îngrijirea părului și parfumuri

Notino operează în prezent în 28 de țări europene, cu Estonia, Lituania, Letonia și Irlanda alăturându-se în acest an. În timpul Black Friday, majoritatea clienților au făcut cumpărături în Polonia, reprezentând aproape 20% din volumul total al comenzilor. Aceasta a fost urmată de Republica Cehă cu o pondere de aproximativ 14%, urmată de Germania (9,72%), Italia (7,52%) și Slovacia (5,45%).

Citeste si:
Parfumuri orientale: tradiție milenară și artă contemporană
Parfumuri orientale: tradiție...

Recent, popularitatea parfumurilor pentru casă, în special a lumânărilor, a crescut, lucru pe care îl explicăm, printre altele, prin faptul că oamenii petrec mai mult timp acasă. Parfumurile și seturile de cadouri sunt, desigur, un hit absolut de Crăciun. Cu toate acestea, am înregistrat, de asemenea, în mod tradițional o creștere mare pe segmentele de parfumuri și de cosmetice pentru păr”, a spus Ondrášík, concluzionând: „Per total, ne așteptăm din nou la rezultate record la sfârșitul anului. Dacă anul trecut am înregistrat o creștere de 43% față de anul precedent, atunci rezultatul din acest an ar trebui să arate similar.”

În România, campania Notino de Black Friday a durat trei săptămâni, în care consumatorii s-au bucurat de mai multe oferte și reduceri avantajoase la sute de produse: pe 12 noiembrie au adăugat 54.000 de produse în coșurile lor, plasând un total de 15.000 de comenzi. Pe parcursul lunii noiembrie, cele mai bine vândute categorii au fost make-up - 31,2%, îngrijirea părului - 20,2%, urmată de parfumuri - 16,5%, iar cel mai cumpărat produs a fost Rujul Maybelline SuperStay Matte Ink.

Citeste si:
Șeful Volkswagen recunoaște: comenzile tactile au fost o greșeală
Șeful Volkswagen recunoaște:...

Despre companie

Notino este unul dintre cele mai mare magazin online de parfumuri și cosmetice din Europa. Călătoria sa a început în Republica Cehă în 2004. Compania s-a transformat rapid într-unul dintre cei mai puternici concurenți în sectorul frumuseții și al comerțului on-line. În prezent, Notino activează pe 28 de piețe europene, unde operează, printre altele, 26 de magazine fizice.

Este partener autorizat al celor mai mari companii mondiale de beauty, precum Dior, Yves Saint Laurent, Estée Lauder, Gucci, Chloé, Lancôme, Versace și altele. Are un portofoliu incredibil de 80.000 de produse, de la peste 1.400 de branduri.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.