Un copil de 13 ani a fost împușcat în abdomen, din greșeală, de polițiștii din Tulcea, după ce glonțul tras de oamenii legii a ricoșat. Agenții urmăreau un șofer băut, fără permis, care nu a oprit la semnalul poliției, și au tras 10 focuri de armă. În ce stare de află minorul și cum s-a produs incidentul? 

Copil de 13 ani împușcat de polițiștii din Tulcea din greșeală

Incidentul a avut loc în data de 11 decembrie, în localitatea Turcoaia, județul Tulcea, în timpul unei acțiuni cu focuri de armă către un șofer care ar fi fugit de lângă polițist atunci când ar fi trebuit să îi arate permisul auto pe care nu îl deținea. În momentul în care acesta a plecat din loc, omul legii a încercat să-l oprească cu câteva focuri de armă ca avertisment.

Când a îndreptat arma spre bărbat, a împușcat din greșeală și un copil care se plimba cu bicicleta pe o stradă apropiată. Minorul în vârstă de 13 ani a scăpat cu viață. În prezent se află internat la Spitalul Județean din Galați, starea sa fiind stabilă. Cât despre conducătorul auto, pe lângă faptul că nu avea permis auto, se afla și sub influența băuturilor alcoolice cu o concentrație de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane în cauză. Din cercetări, a reieșit ca bărbatul urmărit a mai fost anchetat pentru conducere fără permis. În continuare, polițiștii efectuează cercetări.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.