Sezonul de iarnă a sosit, iar meteorologii ne aduc vești bune în ceea ce privește această iarnă. Se pare că ne vom bucura din plin de zăpadă. Oamenii deja au început să își planifice vacanțele, în special amatorii de sporturile iernii, precum schiatul.

Destinațiile cele mai ieftine din Europa pentru schi

Economica.net. s-a ocupat de un top al celor mai ieftine destinații la schi din Europa. În perioada sărbătorilor în special, chiar și în perioada pandemiei, tot mai multe persoane își planifică vacanțe la munte.

Conform listei, Bulgaria se află pe primul loc la destinații accesibile la preț pentru a merge la schi, fiind urmată de România și Serbia. Topul a fost întocmit luând în calcul prețul mediu al unei zile de cazare.

Topul cu cele mai ieftine destinații la schi


  1. Bulgaria - 39 euro

  2. România - 53 euro

  3. Serbia - 54 euro

  4. Ungaria - 58 euro

  5. Ucraina - 59 euro

  6. Republica Cehă - 60 euro

  7. Slovacia - 68 euro

  8. Andorra - 73 euro

  9. Grecia - 75 euro

  10. Polonia - 76 euro

  11. Slovenia - 87 euro

  12. Scoția - 96 euro

  13. Suedia - 103 euro

  14. Spania - 104 euro

  15. Norvegia - 115 euro

  16. Germania - 130 euro

  17. Franța - 131 euro

  18. Finlanda - 138 euro

  19. Italia - 158 euro

  20. Austria - 187 euro

  21. Elveția - 209 euro

Indiferent de sezon, 80-85% dintre turiștii români pleacă în vacanțe în România. Marea majoritate a cetățenilor români, aleg destinații interne pentru vacanțele de Crăciun și Revelion.

„Este adevărat că România vine cu prețuri ceva mai mari, așa cum se întâmplă de obicei, dar pentru un turist care în mod normal care face cu mașina două ore, dacă pleacă la momentul potrivit, pentru o destinație de pe Valea Prahovei sau din apropierea localității sale, sunt foarte mulți turiști care schiază în destinațiile din Subcarpați.

(...) Ca să ajungă în Bulgaria, trebuie să recunoaștem, petrec o zi la dus, o zi la întors, indiferent de cum este traficul. Asta înseamnă costuri suplimentare. Dacă punem cap la cap toate aceste lucruri, vom constata că nu întotdeauna prețul aparent face diferența, ci poate de multe ori prețul final al vacanței este dat de multe ori și de costurile pe care le avem pentru drum, mai ales dacă mergem cu copiii”, a spus Ciprian Enea, consultant în turism.

Citeste si:
Un copil, accidentat grav pe pârtia din Brașov. Un schi i-a...
Un adolescent s-a accidentat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Decembrie 2021 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.