O familie din Târgu Jiu a tăiat porcul în plină zi, în mijlocul străzii. Un șofer care trecea prin zonă a realizat câteva fotografii cu acțiunea de pârlire a animalului și le-a publicat pe Facebook. Polițiștii i-au identificat pe cei care au făcut această procedură și i-au amendat. 

Porc tăiat în mijlocul unei străzi din Târgu Jiu

„Azi dimineaţă pe o stradă din Târgu Jiu. Doar în România poţi vedea aşa ceva“, este mesajul transmis pe reţeaua de socializare de cel care a postat fotografiile.

La scurt timp, Florin Băluță, directorul executiv al Poliției Locale Târgu Jiu, a transmis că se efectuează verificări pentru identificarea celor care au sacrificat porcul în mijlocul străzii.

„Cei care au făcut acest lucru riscă sancţiunii. Poliţiştii locali efectuează verificările necesare pentru identificarea făptaşilor”, a spus omul legii.

Polițiștii au reușit să-i găsească pe indivizi, cărora le-au aplicat o sancțiune de 200 de lei, conform unei hotărâri de consiliu local privind modul de gospodărire a localității.

Ce spune DSVSA

Robert Spânu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, a declarat că obligaţia de a interveni aparţine în primul rând Poliţiei.

„Poliţia trebuie să intervină dacă s-a întâmplat pe domeniul public. Dacă stă la casă şi sacrifică porcul din gospodărie, nu este vreun pericol din punct de vedere sanitar-veterinar.

Din punctul nostru de vedere, familia trebuie să efectueze analiza la carnea rezultată. Vorbim aici de examenul trichineloscopic. Este posibil ca acel porc să fie infectat cu trichineloză şi să producă o boală gravă boală la oameni, care poate duce chiar până la moarte“, a spus Robert Spânu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.