Centrul de vaccinare anti-Covid de la Palatul Copiilor din București a fost sancționat cu 90.000 de lei de Garda Națională de Mediu pentru că au construit un brad de Crăciun din doze goale de Pfizer.

Brad de Crăciun din doze folosite de Pfizer

Garda Națională de Mediu a fost sesizată cu privire la un brad de Crăciun creat din doze folosite de Pfizer la Palatul Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei. Centrul de vaccinare a fost sancționat cu 90.000 de lei.

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Au fost folosite 19.000 de doze de vaccin

Bradul are o înălțime de 3 metri și este creat din 19.000 de doze de vaccin anti-COVID. Reprezentanții centrului de vaccinare au afirmat că și cutiile de cadouri din jurul bradului, și căsuța, sunt construite din doze de vaccin Johnson & Johnson, iar bradul este ridicat cu 19.000 de doze de vaccin Pfizer și Moderna. Pomul de Crăciun – "pro sănătate și pro viață" a fost construit în 200 de ore.

"După sute de ore de muncă, “Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare.

Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson.

Citeste si:
Bradul „Real Life Magic” by Untold s-a vândut cu o sumă record de...
Bradul „Real Life Magic” by...

Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție", se menționează pe pagina de Facebook "RO Vaccinare".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2021 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.