Primăria municipiului Sibiu a anunţat, joi dimineaţa, că a dat în folosinţă noul pod peste râul Cibin, care asigură o legătură rutieră suplimentară dintre cartierele Ştrand, respectiv Turnişor şi Zona Industrială Vest, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Podul peste râul Cibin din Sibiu a fost dat în folosință

"Mobilitatea alternativă este o prioritate pentru Primăria Sibiu, dar în paralel luăm în continuare măsuri care să decongestioneze traficul auto de pe arterele mari. Podul nou şi drumul peste Câmpşor vor constitui o variantă pentru traficul auto şi pentru biciclişti spre şi dinspre Zona Industrială Vest pentru sibienii care locuiesc în cartierul Ştrand, în Tilişca şi chiar în Valea Aurie, ocolind astfel Şoseaua Alba Iulia şi strada Maramureşului, supraaglomerate la orele de vârf.", a declarat primarul Astrid Fodor.

Potrivit acesteia, noul pod are două benzi de circulaţie auto, trotuare, piste pentru biciclete pe ambele părţi, separate de drum şi de trotuare prin parapeţi şi borduri. Aici a fost instalat un nou sistem de iluminat public, cu corpuri LED.

Acest pod nu este singurul în atenţia Primăriei Sibiu. Este în curs, aproape de finalizare, procedura de achiziţie pentru modernizarea podurilor peste Cibin de pe Şoseaua Alba Iulia şi construcţia unui nou pod în această zonă care să asigure legătura directă cu strada Maramureşului. De asemenea, pentru podul Maria Tereza, proiectul tehnic pentru reparaţiile capitale este în lucru, iar după predarea acestuia se va contracta execuţia lucrărilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.