Patru îngrijitoare și directoarea Centrului de Creșe din Ploiești au furat cu duba mâncarea de la gura copiilor și acum sunt reținute într-un dosar de corupție și delapidare. Șefa instituției ar fi primit și șpăgi de la subalterne ca să închidă ochii.

Directoarea creşelor din Ploieşti fura cu duba mâncarea şi produsele destinate copiilor

Directoarea centrului de stat ar fi pionul principal în cazul furturilor din creșe. Femeia ar fi primit bani și diferite atenții de la angajate ca să permită hoțiile. Astfel, cadrele didactice au luat multă vreme mâncare din porțiile copiilor din șase creșe. Surse din cadrul anchetei spun că îngrijitoarele cărau cu duba alimentele. Instituțiile sunt finanțate parțial de primărie, iar mâncarea era plătită de părinți. Norma zilnică pentru un copil este de 12 lei.

„În momentul în care vom avea o informare oficială vor fi luate toate măsurile legale şi suspendarea din funcţie a persoanelor implicate”, a declarat Magdalena Trofin, viceprimar Primăria Ploiești.

Centrul Creșe Ploiești se află în zona de vest a municipiului Ploiești. Oamenii legii au descins prima dată ieri la percheziții în imobil, cât și la domiciliile suspectelor. Anchetatorii au găsit atât în casa directoarei, dar și în locuințe-le altor patru angajate, produse care ar fi trebuit să ajungă la cei mici.

În podul unei inculpate au fost găsite cantități mari de alimente și produse de îngrijire, toate furate de la copii. Cele cinci femei au fost reținute și vor fi duse în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Părinţii să stea liniştiţi, activitatea nu este afectată, copiii sunt în siguranţă, personalul se ocupă în continuare de buna desfăşurare a activităţii din creşe”, a completat viceprimarul Primăriei Ploiești.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.