Sindicatul Drumarilor„Elie Radu”, care reprezintă interesele a 4.800 de salariați din totalul de 7.000 ai CNAIR, amenință cu greva dacă societatea nu va mări salariile, așa încât să acopere cel puțin indicele de inflație. „Șoselele vor rămâne înzăpezite în această iarnă dacă oamenii nu-și primesc măririle salariale.” 

Drumarii amenință cu grevă în această iarnă, dacă nu-și primesc măririle salariale

Muncitorii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susțin că sunt deciși să nu deszăpezească drumurile în această iarnă, în semn de protest, întrucât nu au primit niciun semn concret de la conducere la solicitările de majorări salariale, cel puțin în raport cu rata inflației. În fiecare iarnă, angajații CNAIR deszăpezesc 17.000 km de drumuri naționale și 873 de kilometri de autostrăzi din țară.

„Salariul minim în CNAIR este de 2.453 lei, motiv pentru care de trei săptămâni, sindicatul a solicitat întâlnirea comisiei de negociere. Banii solicitați sunt prevăzuți în Bugetul de venituri și cheltuieli, dar se pare că cei din conducerea companiei se eschivează, de teamă de a nu-și pierde funcțiile.

Atât președintele Consiliului de Administrație, Bogdan Pascu cât și directorul general al companiei, Cristian Ovidiu Cătălin Pistol, încalcă cu bună știință prevederile Contractului Colectiv de Muncă, neconvocând în termenul prevăzut de contract comisia de negociere”, anunță sindicatul într-un comunicat de presă.

„Unii dintre ei ajung să doarmă efectiv pe utilaje”

„Oamenii care lucrează efectiv la deszăpezire sunt și cei cu salariile cele mai mici și e normal ca aceștia să fie cei mai nemulțumiți. Dintre angajații CNAIR, aproximativ 3.000, adică aproape jumătate din total, lucrează pe teren la deszăpezire și câștigă, în medie, până în 3.200 de lei brut. Aceștia muncesc din greu în fiecare iarnă chiar și câte 24-36 de ore fără întrerupere.

Citeste si:
Noi fisuri au apărut în structura de rezistență a podului de la Brăila
Noi fisuri au apărut în...

Unii dintre ei ajung să doarmă efectiv pe utilaje, alții rămân izolați în viscol. Am avut angajați care au rămas izolați câteva zile în câmp, când încercau să deszăpezească drumurile”, semnalează conducerea sindicatului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.