Raed Arafat ar fi cerut ca începând de duminică, 5 decembrie, toate persoanele care intră în România, indiferent străini sau români, să prezinte un test PCR negativ, inclusiv ar fi valabil și pentru persoanele deja vaccinate.

Arafat cere introducerea testelor negative obligatorii pentru cei care intră în țară

Șeful DSU, Raed Arafat, în ședința de guvern a solicitat ca, începând de duminică, 5 decembrie, toate persoanele care intră în țară, indiferent dacă sunt vaccinate cu o doză sau schema completă, nevaccinate, să prezinte un test PCR cu rezultat negativ.

Acest lucru ar putea fi valabil atât pentru români, cât și pentru cetățenii străini.

Ce reacție a avut Rafila la propunerea lui Arafat

Propunerea șefului DSU a stârnit un val de critici și tensiuni în timpul ședinței de guvern. Acest subiect a ajuns să creeze tensiuni între Raed Arafat, Sorin Grindeanu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care au și început să dezbată acest subiect.

Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila și-au exprimat opinia din start legat de această propunere și au spus că sunt total contra unei astfel de măsuri. Rafila a afirmat că acest lucru va duce la o adevărată nebunie, un haos de nedescris.

Chiar și așa, s-a ajuns la o concluzie. Nu Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, ci Ministerul Sănătății ar trebui să organizeze sistemul de măsuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2021 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.