Aproximativ 1,5 milioane de utilizatori ai platformei de socializare Facebook vor fi obligați până la sfârșitul anului să își activeze și să folosească autentificarea în doi pași pentru o mai bună securitate a contului.

Logarea în doi pași pe Facebook devine obligatorie

Facebook a luat decizia de a extinde programul Facebook Protect, cu ajutorul căruia protejează conturile care au un risc înalt de a sparte de hackeri sau anumite guverne, precum cele ale unor activişti, jurnalişti şi politicieni.

Extinderea programului lansat înainte de alegerile de anul trecut din SUA înseamnă că circa 1,5 milioane de conturi de Facebook din aproximativ 50 de ţări trebuie să înceapă să utilizeze autentificarea 2FA (two-factor authentication), dacă încă nu au activat-o. Potrivit informațiilor oferite de Facebook, în jur de 950.000 din cele 1,5 milioane de conturi au activat deja autentificarea 2FA.

Cum funcționează autentificarea 2FA

Autentificarea 2FA creată de Facebook dublează protecția conturilor, solicitând pe lângă numele de utilizatori şi parolă, un cod temporar, general pe telefon sau cu ajutorul unei aplicaţii speciale, precum 1Password ori Authy.

Retail jobs

Utilizatorii conturilor din cadrul programului Facebook Protect care vor ignora și nu vor activa autentificarea 2FA până la sfârșitul anului vor pierde accesul la acestea. Conturile vor putea fi restabilite doar dacă utilizatorii vor activa opțiunea de autentificare cu 2FA.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.