Pentru că luna Decembrie a început, românii au luat-o la goană în căutarea brăduțului perfect pentru sărbătorile de iarnă. Pomii de Crăciun nu au întârziat să apară prin piețe și magazinele din țară. Oamenii pot opta pentru brazi naturali, în ghivece, sau pentru varianta economă și de durată, brazii artificiali.

A început goana după cumpărarea bradului de Crăciun

Pentru că sărbătoarea Crăciunului este la un pas distanță, iar totul trebuie să fie pregătit din timp, românii au început să planifice fiecare detaliu pentru sărbătorile din acest an. Cel mai important elemente este, desigur, pomul de Crăciun.

Românii au o gamă largă de variante pentru a alege ceea ce le este pe plac. Piețele și magazinele au scos deja în vânzare pomii de Crăciun și toate decorațiunile pentru a îmbodobi bradul, dar și locuința. Piața Obor din Capitală este doldora de brazi naturali care așteaptă să fie luați acasă li împodobiți cu cele mai sclipitoare decorațiuni.

Cât costă anul acesta brazii și ce tipuri găsit pe piață

În Piața Obor din București, brazii sunt aduși din Danemarca. Pomii de Crăciun naturali, cu o înălțime de până la 2 metri costă între 69 si 89 de lei. Iar cei care își doresc un brad mai impunător, cu p înălțime de aproximativ 4 metri, va trebui să scoată din buzunar în jur de 1500 de lei.

De mai mulți ani se practică varianta brazilor în ghivece, care ulterior, pot fi sădiți în curtea casei. Aceștia rezistă în ghivece timp de un an după care pot fi sădiți în grădini sau curți pentru a-i avea pentru mai mulți ani. Aceștia pot fi păstrați și în apartament, însă nu la căldură, ci pe balcon deoarece se pot usca.

Brazii naturali la ghiveci, mici de înălțime costă în jur de 300 de lei, iar pentru pomii de Crăciun naturali la ghiveci mari de înălțime va trebui să achitați în jur de 850 de lei.

Brazii artificiali se găsesc în orice supermarket, de diverse culori și dimensiuni. Preturile acestora încep de la 80 de lei, cel mai mic, până la 400 de lei, un brad artificial de aproximativ 2 metri și jumătate.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.