Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seara, că vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 nu trebuie impusă.
 

Ciolacu nu va susține niciodată vaccinarea obligatorie

"Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie. (...) Urmăriţi aşa, din activitatea politică, când am spus ceva şi am încălcat acel lucru. Preşedinta Comisiei (Europene - n.r.) are dreptul la opinie. Eu am trăit sub comunism. Toate lucrurile se impuneau. Cred, în continuare şi cu convingere, că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă", a declarat Ciolacu, la România Tv.

El a spus că este vaccinat anti-COVID-19 cu trei doze şi a pledat pentru restricţii pentru cei nevaccinaţi.

"Eu m-am vaccinat de trei ori. Mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat. Sunt la fel de sănătos. Cu adevărat cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât mine care m-am vaccinat", a adăugat Ciolacu.

Este nevoie de o dezbatere despre oportunitatea vaccinării obligatorii

El opinat că "alimentarea" unor subiecte legate de vaccinare a dus România în situaţia de a număra 500 de decese cauzate de COVID-19 pe zi. "Devenim oameni responsabili?", a adăugat preşedintele PSD. Liderul social-democrat a exprimat speranţa ca "cei care au fost responsabili în Ministerul Sănătăţii până acum să răspundă pentru decesele care au fost din incompetenţă".

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că este nevoie de o dezbatere despre oportunitatea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

''Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată", a declarat Von der Leyen, subliniind că exprimă o "opinie personală", întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin "în totalitate" statelor membre.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2021 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.