Peste 20 hectare de vegetaţie de pe muntele Pietricica, din Piatra-Neamţ, au ars în noaptea de marţi spre miercuri într-un incendiu ce risca să se extindă la o mănăstire, dar şi la mai multe blocuri din apropiere. Pompieri din trei județe, zeci de lucrători de la Direcția Silvică, angajați ai Primăriei și voluntari au luptat cu focul. Autorităţile nu exclud ipoteza unei mâini criminale.

A fost panică seara trecută, în municipiul Piatra Neamţ. Pietricica s-a transformat într-un munte de foc

„Bă, dar ce incendiu puternic! Toată pârtia! Toată pârtia a luat foc, frate!

Băi frate, băi! Cum arde Pietricica, mă...

Ia uite, ce e aici! În spate, pe Fermelor, tot a luat foc. Tot dealul, bă, ești nebun?!”, se aude pe fundalul unei filmări.

Alarma s-a dat la ora 22:26, când vegetația s-a aprins din senin, iar Pietricica s-a transformat într-un munte de foc. Vântul puternic le-a dat mari bătăi de cap pompierilor, iar în sprijinul lor au venit și 17 pompieri colegi din județul Bacău, cu 3 autospeciale, cât și 7 militari din județul Iași.

Peste 20 de hectare au ars. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:20. Cauza de producere a dezastrului este în curs de stabilire, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și opt lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri au rămas la fața locului pentru a supraveghea zona. Pentru moment, nu se știe de la ce a izbucnit incendiul, dar autoritățile nu exclud ipoteza unei mâini criminale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.