Mai mulți români au rămas blocați în diverse orașe din Maroc după ce autoritățile de acolo au decis să suspende zborurile pentru o perioadă de două săptămâni din cauza noii variante de coronavirus, Omicron.

Zeci de români, blocați în Maroc

Cetățenii români din Maroc au creat un grup de Facebook, fiind în număr de aproximativ 50 de persoane care se află în această situație. Ambasada României din Maroc a anunțat că cetățenii care întâmpină dificultăţi pentru a reveni în ţară să contacteze reprezentanţa diplomatică.

Potrivit unui anunţ al ambasadei postat pe pagina lor de Facebook, autorităţile din Maroc au decis ca începând din 29 noiembrie, orele 23.59, zborurile comerciale directe de pasageri către și dinspre Regatul Maroc să fie suspendate pentru o perioadă de două săptămâni.

”Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetăţenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să ţina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obţine informaţii cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obişnuite. Situaţia epidemiologică va fi periodic evaluată de autorităţile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune”, a explicat ambasada.

Români repatriați din Africa de Sud

Conform înștiințării autorităților, cetăţenii români care se află blocați în Maroc pentru perioada imediat următoare sunt îndrumați să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr. de telefon 00212664462743 sau la adresa de e-mail (rabat.cons@mae.ro) sau să își transmită coordonatele (tel, e-mail) la care pot fi contactaţi.

Românii au reacționat cu comentarii la fiecare postare cu decizia autorităţilor marocane, iar un comentariu indică faptul că până acum sunt în jur de 50 de români aflaţi în această situaţie, în opt oraşe din Maroc, potrivit news.ro.

Astăzi urmează ca o aeronavă TAROM să repatrieze 46 de românii rămași blocați în Africa de Sud.

Citeste si:
Aproximativ 3.000 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în ultima...
Aproximativ 3.000 de noi...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.