Un polițist de 27 de ani din județul Mureș a devenit erou pentru comunitatea sa. Vlad Adrian este agent în cadrul Postului de Poliției Iclănzel și a reușit să-i impresioneze pe localnici prin gesturile sale. Le cumpără bătrânilor pâine din banii săi și, mai nou, cu ajutorul prietenilor, a inițial un proiect pentru a le aduce înainte de sărbători câte o bucurie celor sărmani: strânge haine, încălțăminte, alimente și jucării, pe care mai apoi le face cadou.  

Un polițist din Mureș e erou pentru comunitatea sa

Este vorba despre un proiect care se numește „Garajul cu bucurii”, un proiect început de Vlad Adrian anul trecut. Atunci a ajutat 12 familii să aibă ce pune pe masă de sărbători.

„Cel mai emoționant moment a fost îmi amintesc când am dus pachețelele la o familie, iar copiii au început să scotocească printre lucruri și au început să plângă", a declarat Vlad Adrian.

Anul acesta, polițistul și-a implicat și prietenii în activitatea sa. Împreună cu făcut un cont de Facebook, care se numește „Grupul Faptelor bune”, unde oamenii care vor să dea o mână de ajutor pot lua ușor legătura cu el și amicii săi.

„Am avut solicitare de la o doamnă, are doi copii gemeni, absolut minunaţi, dar nu avea cărucior pt ei. Şi o persoană din Luduşi ne-a contactat şi s-a oferit să facă o donaţie", mai spune Adrian Vlad.

Tot ce donează oamenii se strânge în garaj: „Ne-am decis să umplem acest garaj cu bucurii. Practic, avem alimente, avem jucării, avem necesități”.

MAI l-a felicitat

Gesturile sale de omenie au fost relatate pe pagina de Facebook a Ministerulului Afacerilor de Interne (MAI). Într-o seară, omul legii a întâlnit o femeie gravidă, care avea nevoie de medicamente, dar nu găsea o farmacie deschisă. Vlad Adrian i-a cerut acesteia să meargă acasă, cu promisiunea că va merge el și-i va cumpăra cele necesare, cerându-i adresa.

„El este Vlad!
El este polițistul care, într-o seară, a oprit un autoturism în care se afla o femeie gravidă și care se vedea că nu se simte bine.
– Bună seara! Nu vă simțiți bine? Văd că sunteți și gravidă.
– Da, da.
– Și de ce nu stați acasă?
– Am nevoie urgent de niște medicamente! Soțul e plecat la muncă. Trebuie să găsesc o farmacie!
– În Iernut nu e deschisă. Dați-mi adresa dumneavoastră și rețeta. Merg eu la Luduș. Acolo e o farmacie non-stop. Vă aduc eu medicamentele. Mergeți acasă și stați liniștită!”, se arata in postarea M.A.I.

Citeste si:
Smiley și Gina Pistol, pregătiri pentru sărbătorile de iarnă:...
Smiley și Gina Pistol,...

Totodată, acesta a văzut o mașină aflată pe avarii și s-a oprit să întrebe ce s-a întâmplat. Doi tineri făcuseră pană și nu aveau roată de rezervă. Dat fiind că toate service-urile auto erau închise la acea oră, polițistul a mers acasă și le-a dat o roată de rezervă.

„El este polițistul care, în patrulă de noapte fiind, a oprit lângă un autoturism care se afla pe avarii.
– Bună seara! S-a întâmplat ceva?
– Bună seara! Avem pană. Și roata de rezervă este dezumflată. Știți prin zonă vreo vulcanizare?
– La 00.15 sigur nu e niciuna deschisă. Dar facem altceva. Eu stau în zonă. Vă aduc roata de rezervă de la mașina mea. Sigur se potrivește.
În 30 de min, cei doi pasageri din autoturism puteau să plece liniștiți spre Cluj.
– Vă mulțumim din suflet!
– Pentru puțin! Aveți grijă pe drum.
– Dar roata?
– Uitați numărul meu de telefon. Mă sunați când aveți drum pe aici și mi-o dați atunci!”

Citeste si:
Filmarea cu „Camionul lui Moș Crăciun” în flăcări pe o șosea din...
Filmarea cu „Camionul lui Moș...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.