Este posibil ca persoanele care nu au primit facturi la energie electrică luna aceasta să aibă două facturi de plată în luna decembrie. O parte dintre români vor plăti două facturi la energie electrică în decembrie. ANRE a explicat cum se va recupera decalajul. 

Două facturi la energie electrică în decembrie

„La sfârșitul lui octombrie s-a aprobat în Parlament acea OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica și gaze. S-a completat în Parlament și s-a dispus și plafonarea.

Deși legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat. N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, și în lipsa normelor furnizorii nu știu cum să factureze și cum să aplice această lege și unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor. Sper că cel târziu săptămâna viitoare aceste norme să apară.

Problema e că ar trebui să se aștepte acești clienți cărora nu le-a venit factură că în decembrie să primească chiar două facturi. Într-o săptămână – două să vină două facturi că să recupereze acest decalaj din cauza amânării emiterii facturilor", a declarat Zoltan Nagy.

Urmează sacțiuni pentru o parte dintre furnizori?

Întrebat dacă oamenii au fost anunțați despre această situație, oficialul a răspuns că unii furnizori care au decis amânarea emiterii facturii și-au înștiințat clienții pe site sau au făcut anunțuri în presă.

Însă, el a menționat că știe doar de unul singur: „pentru ceilalți probabil nu contează atât de mult clientul și nu dau foarte mult pe comunicarea față de client”. Cât despre posibile repercusiuni pentru acești furnizori, vicepreședintele ANRE a declarat că omisiunea va fi sancționată „dacă se va găsi temei legal”.

Citeste si:
Factureaza.ro - Automatizarea necesară pentru afacerea ta
Factureaza.ro - Automatizarea...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.