Se anunță o iarnă tare grea pentru români. Facturile la apă caldă și căldură vor crește cu cel puțin 20%, dacă Primăria Capitalei nu va crește subvenția, așa încât să acopere majorarea de preț. Revoltător este că, deși vom plăti mai mult, condițiile se preconizează a fi aceleași. Avarii peste avarii. Directorul Termoenergetica spune că și în acest sezon vor fi perioade în care va trebui să încălzim apa pe aragaz.

Iarnă scumpă și cu multe avarii

Din luna octombrie, ELCEN, centrala care asigură agentul termic în București, va plăti de două ori mai mult pentru gaz. Costul de producție al gigacaloriei va crește cu 60%. Mai clar, de la un preț de 206 lei din prezent, din data de 1 octombrie se va ajunge la unul de 329 de lei.

Prețul pentru gigacalorie s-ar putea majora de la 163 de lei la 195 lei de la 1 octombrie, dacă Primăria Capitalei nu va subvenționa diferența.

„Bucureștiul parcă are cea mai mare subvenție pe gigacalorie și, totuși, Bucureștiul are cel mai mare venit pe cap de locuitor. Mi se pare ridicol acest lucru. Doar cei care cu adevărat au nevoie vor primi ajutor”, a declarat premierul Florin Cîțu într-o conferință de presă.

Citeste si:
Precizări R.A.R: Anvelopele all-season pot fi utilizate și iarna,...
Precizări R.A.R: Anvelopele...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Acum, Primăria Capitalei suportă două treimi din prețul căldurii. Dacă această subvenție va dispărea, ar fi încă o lovitură pentru bucureșteni. Partea neplăcută este că scumpirea nu garantează o iarnă fără ambuteiaje. Avarii vor mai fi și acestea se vor rezolva din ce în ce mai greu, căci rețeaua e veche și muncitorii sunt puțini.

Cele mai mari probleme sunt în zona de nord-est, în care nu mai e niciun CTE. În această vară, s-au lucrat în jur de 15 kilometri din rețeaua primară, adică nici 2% din întreaga rețea. 80% din conducte au o vechime de peste 40 de ani și ar trebui schimbate de urgență.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.