Tragedie imensă în Bulgaria. 46 de persoane, inclusiv 12 copii, cei mai tineri fiind gemenii Luan și Alban de 4 ani, au murit după ce un autocar înmatriculat în Macedonia a luat foc pe o autostradă în vestul țării. Accidentul a avut loc în jurul orei 02:00. Vehiculul cu 53 de oameni la bord se întorcea din Turcia. Era ultimul dintr-un convoi de autocare. A lovit o balustradă, a luat foc, apoi a ars complet. „Oamenii sunt îngrămădiți înăuntru, sunt arși până la cenușă”, a transmis Boyko Rashov, ministrul bulgar de Interne, de la fața locului.

Luan şi Alban aveau doar 4 ani. Gemenii, cele mai tinere victime aflate în autobuzul morții din Bulgaria

Doi frați, ambii în vârstă de 4 ani, din Albania, au fost identificați ca fiind cele mai tinere victime ale celei mai mari tragedii rutiere din istoria Bulgariei. Micuții au murit carbonizați, în brațele mamei și sub privirile tatălui. Toţi au fost găsiţi carbonizaţi lângă uşile autobuzului. Alături de ei a fost identificat, mai apoi, şi trupul neînsufleţit al tatălui lor, notează Daily Mail.

Autocarul se deplasa de la Istanbul spre capitala Macedoniei de Nord, Skopje, când a avut loc accidentul. Majoritatea victimelor ar fi fost turiști din Macedonia de Nord care călătoreau acasă din vacanță. Presa din Macedonia de Nord a relatat că unii dintre cei decedaţi erau elevi la o școală primară din Skopje, acolo unde în ziua nenorocirii toate cursurile au fost suspendate.

Cele mai multe victime au vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, iar cea mai în vârstă 63. Cel mai tânăr supraviețuitor are 15 ani. Oficialii bulgari au transmis că identificarea majorității victimelor va dura, deoarece rămășițele lor s-au făcut scrum. Pasagerii dormeau în momentul impactului. Conducătorul auto a murit pe loc, iar victimele au sfârșit arse, pentru că nimeni nu le-a mai putut deschide ușile pentru a ieși.

„Am început procesul de identificare a victimelor. Autopsia și, de asemenea, identificarea prin teste ADN, pentru că pentru că în unele cazuri aceasta este singura modalitate de a puta face identificarea. Am trimis și experții noștri acolo și împreună cu cei din Bulgaria, în această seară, am început procesul de identificare. De asemenea, familiile trebuie să ajute în tot acest proces”, a trnasmis Bujar Osmani, ministrul de Externe al Macedoniei de Nord.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Filmul tragediei

Conform filmului refăcut de anchetatori, autocarul a lovit violent și a rupt o parte a barierei mediene, pe autostrada Struma, în vestul Bulgariei, la 45 de kilometri de Sofia. Nu este clar dacă această coliziune s-a produs înainte sau după ce a luat foc.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.