46 de persoane au murit după ce un autocar a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei. Tragedia s-a produs la ora locală 02:00 (OO:OOGMT), în apropiere de satul Bosnek, a anunțat Ministerul de Interne. Vehiculul, care era înmatriculat în Macedonia, a lovit o balustradă și a luat foc. La bord erau 53 de pasageri.

46 de morți, în Bulgaria, după ce un autocar a luat foc

Printre victime se numără și 12 minori, inclusiv o pereche de gemeni. Cele șapte persoane care au supraviețuit au arsuri grave și au fost internate la spitalul din Pirogov, cu arsuri la nivelul feței și căilor respiratorii.

„Oamenii au traume severe, și-au pierdut rude, copiii. Au sărit pe geamurile autocarului, de aici și rănile”, a declarat prof. Maya Argirova, șefa clinicii de arși din Pirogov.

Victimele vor fi identificate în baza analizelor ADN

Cele 46 de victime au sfârșit carbonizate, așa că identificarea se va face în baza analizelor ADN. Firma de transport va oferi informații despre starea tehnică a vehiculelor și când au fost realizate inspecțiile tehnice ultima dată. De asemenea, se va verifica starea suprafeței drumului și dacă există reclamații cu privire la accidente în același loc.

Conform primelor informații, autobuzul ar fi lovit o balustradă care restricționa o prelungire destinată staționării, pe partea dreaptă a benzii, apoi a luat foc. Cele două ipoteze ale anchetatorilor sunt: o defecțiune tehnică bruscă sau dacă șoferul a adormit la volan.

Ministrul bulgar de Interne: „Nu am mai văzut așa ceva”

„Nu am mai văzut așa ceva", a declarat Boyko Rashkov, ministrul bulgar de Interne.

Oficialul a completat că, pentru moment, nu există o cauză oficială a accidentului.

„Las experții bulgari să stabilească motivele incidentului. Cei care au supraviețuit au declarat ceea ce s-a întâmplat exact. Când au izbucnit flăcările, oamenii de pe locurile din spate ale autobuzului au reușit să spargă geamul și să scape", a declarat premierul macedonean Zoran Zaev.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

„Am informat serviciile noastre pentru a ne pregăti echipele și a ajunge la fața locului. Mă duc să văd oamenii din spital. Este tragic că printre victime sunt copii. Cetăţenii Bulgariei şi Macedoniei vor dori cu siguranţă să ştie ce s-a întâmplat. Este o mare tragedie, durerea noastră este mare, condoleanțe familiilor victimelor", a mai spus Zaev.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.