Primăria Municipiului Brașov plătește aproape 100 de mii de lei pentru a dezlega misterul geamurilor de mari dimensiuni ale unui centru de afaceri recent inaugurat, care se sparg din senin. Clădirea a costat aproximativ 65 de milioane de lei, iar câteva dintre ferestre au crăpat fără motiv.  

Brașov: Misterul festrelor care se sparg din senin

Centrul de Afaceri Transfer Tehnologic și Incubator din Brașov a fost inaugurat în 2019, după nouă ani de șantier. Neclar este motivul pentru care pereții din sticlă se sparg acolo unul după altul, fără un motiv anume. Primele geamuri crăpate au fost observate de angajații clădirii în urmă cu câteva luni.

„La interior nu am observat, deci tâmplăria este exterioară. Și pe acolo văd că e unul crăpat”, a spus un angajat pentru Observator.

„Le vedeam când mai crăpa câte unul, dar de auzit, nu am auzit niciodată”, a spus un altul, pentru aceeași sursă.

Lucrarea a avut doi antreprenori generali de la începutul șantierului și nici ei nu își pot explica ce se întâmplă. Pentru a elucida această enigmă, însă, Primăria Brașov trebuie să scoată acum din buzunar aproape o sută de mii de lei pentru o expertiză.

„Noi am montat în perioada 2015-2016. Prin mai am părăsit şantierul, în 2016. Şi de atunci nu ni s-a adus la cunoştinţă că ar fi probleme de genul acesta”, a declarat Ciprian Butnaru, director general companie construcții.

„Noi am avut un proiect acolo, am respectat proiectul. Totul s-a făcut după un proiect. Am comandat sticla la un producător de sticlă autorizat, sunt documente de calitate, certificate de garanţie”, a completat Bogdan Șulea, director general companie construcții.

„Avem 18 geamuri crăpate, trebuie să vedem a cui este vina şi să le înlocuiască pentru că acea clădire este în garanţie. Vedem dacă este constructorul de vină, dacă este proiectantul de vină”, a transmis Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Centrul a fost terminat după cinci ani

Începute în 2014, lucrările la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) din Bartolomeu au fost finalizate în anul 2019. „Proiectul acesta mi-a mâncat sufletul”, a declart primarul Brașovului, George Scripcaru, la festivitatea de inaugurare. De altfel, și reprezentanții ADR Centru care au participat la eveniment au afirmat că proiectul, pentru care Primăria Brașov a obținut o finanțare europeană, a fost „ieșit din tipar”.

Valoarea totală a lucrărilor de execuție și punere în funcțiune este de 64.495.761,87 lei. Din valoarea totală a proiectului, 8.542.264,36 lei au fost provin din fonduri nerambursabile, restul fiind suportat de la bugetul local, conform brasovmetropolitan.ro.

Citeste si:
Uciderea unei actrițe, mister rezolvat după 8 ani. Detalii care îl...
Uciderea unei actrițe, mister...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.