Un bărbat și o femeie din orașul indonezian Banda Aceh au fost biciuiți pentru că au încălcat legea Sharia, care interzice cuplurilor să întrețină relații sexuale în afara casătoriei. 

O femeie se prăbușește de durere după ce a fost biciuită de 17 ori pentru că a întreținut relații sexuale cu iubitul ei, în afara căsătoriei, în Indonezia

O femeie și partenerul ei au primit câte 17 lovituri de bici, după ce au încălcat legea Sharia referitoare la relații intime în afara căsătoriei, în Indonezia. Totul s-a petrecut în orașul Banda Aceh și pedeapsa a fost executată în public. În imagini se vede cum un ofițer se adresează celor prezenți. În acest timp, mai mulți bărbați filmează scenele dramatice. După cele 17 lovituri primite, femeia se prăbușește la pământ de durere, în timp ce mai multe femei se grăbesc spre ea pentru a-i acorda alinare.

Bărbatul, în schimb, este obligat să rămână în picioare în timp ce un altul, acoperit din cap până în picioare cu o robă maro, având la ochi o mască albă, îi aplică cele 17 lovituri cu un băț de lemn. Partenerul femeii își primește pedeapsa fără să se clintească, potrivit Daily Mail.

Ce este legea Sharia și cum se aplică

Legea Sharia este o interpretare strictă a legii islamice, fiind derivată atât din Coran, cât și din Fatwa, deciziile cărturarilor islamici. Dogma își propune să îi ajute pe musulmani să înțeleagă cum ar trebui să conducă fiecare aspect al vieții lor în conformitate cu dorințele profetului Mohamed.

Infracțiuni și pedepse

Legea are cinci categorii largi:


  • acțiuni permise;

  • acțiuni recomandate;

  • acțiuni reprobabile;

  • acțiuni obligatorii;

  • acțiuni interzise.

Acțiunile permise și recomandate atrag recompense în viața de apoi, actele reprobabile nu sunt păcate, dar trebuie evitate în general, iar neîndeplinirea unui act obligatoriu sau executarea unui act interzis atrag repercusiuni. De asemenea, legea Sharia împarte infracțiunile în două categorii generale:

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...


  • infracțiuni „hadd” - infracțiuni grave cu pedepse stabilite;

  • infracțiuni „tazir” - pedeapsa este lăsată la aprecierea judecătorului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.