Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu din acest an se va deschide pe 26 noiembrie și vor avea acces doar persoanele ce dețin un certificat verde de vaccinare, au anunțat organizatorii.

Se deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu

Organizatorii au anunțat că târgul de la Sibiu ar fi trebuit să se deschidă weekendul viitor, însă nu a fost posibil din cauza pandemiei. Un astfel de eveniment necesită pregătiri și organizare timp de câteva săptămâni, însă în ultima perioadă, evoluția pandemiei de COVID-19 nu era prea îmbucurătoare.

„Între timp, am amânat deschiderea pentru 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem și o evoluție mai bună a cazurilor, să vedem ce restricții există și în funcție de acestea, ce putem organiza”, a declarat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun, potrivit Mediafax.

Condițiile pentru organizarea târgurilor de Crăciun

Organizatorii susțin că târgurile de Crăciun pot fi organizate doar dacă se vor respecta cele două condiții: accesul persoanelor se va face pe baza certificatului verde și se va limita numărul vizitatorilor la 30% din capacitatea spațiului. Organizatorii au fost nevoiți să facă unele modificări în planificarea târgului, altele față de cele din anii trecuți, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Am închis perimetrul, am planificat două intrări și două ieșiri. În funcție de momentele în care noi știm că s-ar putea aglomera vom avea mai multe fluxuri de intrare. Am redus numărul de căsuțe cu aproximativ 30 la sută și am crescut spațiile disponibile. Unele elemente au fost eliminate, care ocupau mult spațiu, precum trenulețul pentru copii, era foarte frumos, dar lua mult spațiu, și o pistă de karting. Câțiva vizitatori vor avea ceva mai puțin de văzut, dar pentru restul va fi mai mult spațiu”, a spus Andrei Drăgan.

Concertele sunt interzise la târg

Potrivit acestuia, la târgul din acest an, românii se vor putea bucura de roata panoramică, patinoarul, bradul mare și proiecțiile de pe clădirile din Piața Mare.

„Nu vom avea în schimb concerte, sunt interzise în spații care nu sunt destinate concertelor. (...) Vom avea muzică ambientală”, a mai spus organizatorul. Târgul de Crăciun nu a fost organizat anul trecut la Sibiu.

Citeste si:
Formularul PLF va trebui completat în continuare de cei care intră...
Formularul PLF va trebui...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.