Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat după ședința Executivului că formularul PLF va fi necesar să fie completat în continuare de către persoanele care intră în România.

 

Formularul PLF, valabil în continuare

Cărbunaru a menționat că formularul PLF este obligatoriu în continuare și îi îndeamnă pe toți cei care sosesc în România să îl completeze.

„În ceea ce privește formularul PLF, până când nu va fi abrogată OUG 129/2021, acesta va rămâne necesar. Cei care intră în România trebuie să îl completeze. (…) Facem apel la cetățenii români să continue să completeze aceste formulare până când actul normativ va fi abrogat”, a afirmat Dan Cărbunaru.

Persoanele care nu prezintă certificatul verde sau un test PCR la intrarea în țară nu vor mai fi plasate în carantină, după ce starea de alertă din România nu a mai fost prelungită.

Rafila a anunțat marți că PLF nu ar mai fi obligatoriu

Marți, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că odată cu anularea restricțiilor COVID din țară, la intrarea în România nu va mai fi obligatoriu de prezentat certificatul verde și formularul PLF. Însă Guvernul, spune altceva, fiind în așteptarea abrogării OUG 129/2021.

Persoanel care nu completează formularul de localizare a pasagerului în termen de maxim 24 de ore de la intrarea în România riscă o amendă de 500 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.