Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri dimineaţă mai multe avertizare nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din 12 judeţe.
 

Cod galben de ceață în 12 zone și localități din țară

Astfel, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri.

De asemenea, ceaţa va persista până la ora 9:00 în judeţele Argeş, Giurgiu (localităţile: Roata de Jos, Găiseni, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Bucşani, Mârşa), Teleorman şi Dâmboviţa (Găeşti, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Dragodana, Petreşti, Mătăsaru, Odobeşti, Braniştea, Ulieşti, Mogoşani, Vişina, Şelaru, Produleşti, Costeştii din Vale, Crângurile, Morteni, Valea Mare, Gura Foii şi Răscăeţi).

Localitățile aflate sub avertizare de ceaţă şi vizibilitate redusă

Tot până la ora 9:00 se vor afla sub avertizare de ceaţă şi vizibilitate redusă localităţi din judeţele Alba (Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeş, Blaj, Ocna Mureş, Teiuş, Ighiu, Unirea, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Mihalţ, Lopadea Nouă, Stremţ, Şpring, Sântimbru, Lunca Mureşului, Ciugud, Şibot, Mirăslău, Săliştea, Bucerdea Grânoasă, Noşlac, Crăciunelu de Jos, Cricău, Câlnic, Rădeşti, Cut, Blandiana), zonele depresionare din judeţele Covasna, Harghita şi Braşov precum şi localităţi din acest judeţ: Făgăraş, Rupea, Hoghiz, Şinca, Mândra, Voila, Şercaia, Comana, Viştea, Homorod, Ucea, Părău, Ungra şi Beclean.

Fenomenul se va semnala şi în judeţul Mureş (localităţile: Târgu Mureş, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Iernut, Sângeorgiu de Mureş, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureş, Adămuş, Pănet, Gorneşti, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Cristeşti, Albeşti, Fântânele, Bălăuşeri, Ernei, Brâncoveneşti, Acăţari, Mica, Crăciuneşti, Deda, Reghin, Batoş, Găneşti, Bahnea, Glodeni, Sânpaul, Vânători, Sântana de Mureş, Aluniş, Lunca, Găleşti, Cheţani, Gheorghe Doja, Petelea, Suplac, Breaza, Vătava, Ogra, Ruşii-Munţi, Suseni, Nadeş, Cuci, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Vărgata, Cucerdea, Bogata, Livezeni, Corunca, Aţintiş, Coroisânmărtin, Veţca).

Ceața în localitățile din județul Sibiu

În judeţul Sibiu ceaţa va persista până la ora 9:00 în localităţile: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Sălişte, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Orlat, Cristian, Şura Mare, Turnu Roşu, Arpaşu de Jos, Vurpăr, Şura Mică, Boiţa, Apoldu de Jos şi Cârţa, transmite Agerpres.

Citeste si:
Cod galben de vijelie și instabilitate atmosferică în 11 județe...
Cod galben de vijelie și...

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.