Edilul de la cârma comunei Stăncuța, din județul Brăila, s-a remarcat cu un proiect inutil, din bani publici, de care nu s-a bucurat nimeni: un parc cu 122 de bănci. Zona de recreere a fost uitată și de autorități, care nu s-au mai ocupat să îngrijească spațiul de când l-au făcut. 

Comuna Stăncuța are un parc cu 122 de bănci

Localnicii nu au fost interesați să petreacă timp în parcuri, copiii nu au trecut pe acolo, iar autoritățile nu s-au mai interesat de investiție. Unde pui că zona de relaxare e gard în gard cu cimitirul? Proiectul a înghițit mulți bani degeaba. Primarul e la al șaselea mandat și spune că s-a săturat să ofere explicații despre aceste ansambluri, care în acte nu figurează drept parcuri. El a menționat că acum se ocupă de amenajarea unor spații de joacă pentru copii în centrul localității.

„Vă dați seama că sunt din alea din plastic și au ruginit (n.r. coșuri de gunoi), s-au epuizat moral. Spuneți, domnul diriginte, cât durează un coș de gunoi? Nici n-a durat, unele au crăpat și crapă în continuare, s-au dus de când hăul. Iar canapelele, restul le-am pus pe străzi, le-am sucit. Le-am folosit în alte părți”, a declarat Nicu Turcu, primarul comunei Stăncuța, conform Kanal D.

Comuna Blaj are o pistă de atletism în colțuri. Investiția: 260.000 de euro

Gafa în realizarea pistei de atletism a stadionului de la Blaj aparține primarului Gheorghe Valentin Rotar, care a postat imagini pe contul de Facebook, pentru a se lăuda cu investiția. Imaginile arată o pistă cu unghiuri drepte, adică o încălcare a normativelor care sunt prevăzute în competițiile sportive de altletism. Conform datelor din presa locală, investiția totală s-a ridicat la 260.000 de euro și numai pista a costat 120.000 de euro.

„Recunoașteți stadionul? Este stadionul CIL, complet reamenajat, dotat cu pistă de alergare modernă, gazon nou și instalație subterană de irigare! O investiție în valoare de 260.000 de euro! Lucrările nu se termină aici….La începutul anului viitor vom amenaja, în jurul pistei de atletism, un sistem de iluminat de tip nocturnă, pentru alergare și pentru terenul de fotbal.

Citeste si:
Galațiul, „Orașul lui Moș Crăciun”. Calendar eveniment
Galațiul, „Orașul lui Moș...

Stadionul CIL va fi folosit de toți iubitorii de sport din Blaj, legitimați la cluburi sportive sau amatori de mișcare! Urmează finalizarea Sălii Polivalente, amenajarea peisagistică a exteriorului acesteia, construirea hotelului pentru sportivi, amenajarea falezei (cu piste de biciclete, zonă de promenadă, iluminat public, pod pietonal) – în fapt reconversia funcțională a malurilor Târnavei Mari.

La final, în cartierul Veza, Blajul va beneficia de o infrastructură sportivă și de agrement de nivel european, probabil una dintre cele mai moderne din țară! Investim în Blaj, investim în noi!”, a scris pe Facebook Gheorghe Valentin Rotar.

Sursa foto: Facebook/Primaria Blaj


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.