Polițiștii din București au făcut controale, sâmbătă seară, în mai multe cluburi din Capitală, unde erau petreceri de Halloween. Oamenii legii au dat amenzi în valoare de aproximativ 40.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenție. 

 

Petreceri de Halloween cu sute de persoane în cluburile din București. Polițiștii au dat amenzi

În seara de 31 octombrie, polițiștii au dat amenzi în valoare de 9.000 de lei într-un club din Sectorul 1, unde avea loc o petrecere tematică la care au participat 200 de persoane.

„Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale operatorului economic în valoare de 9.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, transmite Poliția Capitalei.

O altă petrecere de Halloween a fost descoperită de agenți în jurul orei 1:00, într-un alt club, situat tot în Sectorul 1. În interior au fost descoperiți circa 200 de oameni, care au fost verificați cu privire la certificatul verde. Polițiștii au dat trei amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru lipsa declarației și pentru nepurtarea măștii.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional și ea cu o amendă de 20.000 de lei pentru desfășurarea activității cu publicul după ora 21:00 și pentru desfășurarea activității de tip club.

Sâmbătă, polițiștii au făcut controale în mai multe locații unde certificatul verde COVID-19 este obligatoriu, fiind legitimate peste 730 de persoane. Au fost constatate și aplicate 450 de sancțiuni contravenționale, avertismente și amenzi de peste 105.000 de lei. De asemenea, au fost întocmite și două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, după ce doi oameni au prezentat certificatele altora.

Prefectul Bucureștiului, Alexandra Georgiana Văcaru, a anunțat încă din data de 20 octombrie că, timp de o lună, la nivelul Capitalei, se vor intensifica și controalele făcute de poliție și jandarmerie pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.