O fetiță de 5 ani din Târgu Neamț, dispărută în urmă cu 15 ani, a fost găsită îngropată în curtea casei. Presupusul asasin ar fi chiar tatăl. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamț cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru omor calificat. 

Cadavrul unei fete din Neamț, care a dispărut în urmă cu 15 ani, a fost găsit îngropat în curtea casei

Rămășișele copilei au fost găsite după o percheziție care a implicat și săpături în curtea casei. Anchetatorii au mai trecut pe acolo în urmă cu 15 ani, când proprietarul, tatăl fetei, a anunțat că micuța și soția sa au dispărut. Atunci, oamenii legii nu au găsit niciun indiciu care să îi ducă cu gândul la o crimă.

Adevărul, ascuns mai bine de un deceniu, a ieșit abia acum la iveală. Fetița ar fi fost ucisă și îngropată în curtea casei, iar criminalul ar fi chiar tatăl ei. Trupul femeii nu a fost găsit deocamdată, însă suspectul a fost reținut și urmează să fie audiat.

„Având în vedere ca proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute în anul 2006, prin ordonanţa procurorului din data de 19.10.2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută şi pedepsita de articolele 188-189 alin.1 lit.f cu aplicarea articolului 199 Cod penal.

Totodată, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2021", precizează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Femeia obținuse custodia copilei

Dispariția minorei, dar și a mamei sale în vârstă de 24 de ani la vremea respectivă, a fost sesizată polițiștilor în 2008. Bunicul matern al fetei a precizat atunci că e de părere că cele două sunt plecate în străinătate. Înainte de tragedie, în anul 2006, femeia obținuse custodia copilei, în urma divorțului de cel acuzat de omor calificat.

Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi a Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ.

Citeste si:
Misteriosul sarcofag de plumb descoperit în catedrala Notre-Dame va...
Misteriosul sarcofag de plumb...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.