Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a găsit soluția pentru a-și salva, măcar în aparență, orașul pe care îl păstorește. Dat fiind că localitatea are una dintre cele mai mari rate de infectare din țară, s-a gândit să le cumpere oamenilor, tocmai din Coreea, medalioane „anti-COVID”. Două firme din subordinea sa au ajutat la achiziționarea a aproximativ 1000 de bucăți, care au costat nu mai puțin de 30.000 de euro. Oamenii simt că sunt protejați de talisman.

Două firme din subordinea lui Florentin Pandele au dat 30.000 de euro pe medalioane de protecție anti-COVID din Coreea

Potrivit unui articol realizat de Buletin de Bucureşti, Serviciul de Transport Voluntari (STV) și Ecovol SA, două societăți publice din subordinea primăriei Voluntari, au achiziţionat astfel de medalioane. Pure O2 Pack-Solid arată ca un ecuson care se poartă la gât, iar Tibes Medical Center, firma care le comercializează, susține că sunt aprobate de FDA, agenție din Statele Unite responsabilă de reglementarea de astfel de dispozitive.

Pe de altă parte, conform sursei citate, FDA a înregistrat numai firma, nu și medalionul. Mai exact, acesta ar face un scut de 1,3 metri în jurul purtătorului, protejându-l împotriva noului coronavirus preț de 30-40 de zile.

Costuri mai mari pentru România

Societățile din Voluntari au dat pentru un medalion între 140 și 145 de lei, fără TVA. Site-urile care comercializează acest produs în alte teritorii îl vând mai ieftin, chiar și cu 35 de lei, cum e, de pildă, în Filipine. În Peru, acesta costă 85 de lei, iar în Germania 75 de lei. Prețurile ar fi mai mari în România fiindcă firma a făcut achiziții mai mici și a avut taxe mai mari de plătit.

Dar nu a fost în zadar, căci oamenii cred că punga de pus la gât are efecte. În plus, pe certificatul de conformitate al medalionului se arată că ar combate Salmonella, două tulpini de stafilococ și încă o bacterie pulmonară, însă nu scrie nicăieri că aceste puteri miraculoase au fost confirmate științific în Europa sau în țara noastră.

Citeste si:
Născuți pentru a fi voluntari
Născuți pentru a fi voluntari

Fostul administrator al firmei, cercetat de DIICOT

Timp de două luni, firma Tibes Medical Center a fost administrată de Ștefan Tache, om de afaceri cercetat de DIICOT pentru operațiuni de evaziune fiscală în sistem de criminalitate organizată. Singurele instituții publice cu care a încheiat contracte sunt cele aflate în subordinea lui Florentin Pandele.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.