Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că România intenționează să facă o donație către Bangladesh ce constă în 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declaraţii comune de presă cu omologul său din Bangladesh, AK Abdul Momen, aflat în vizită la Bucureşti.

Donație de vaccin AstraZeneca pentru Bangladesh

În urma unei întâlniri dintre ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu cu omologul său din Bangladesh, AK Abdul Momen, ce a efectuat o vizită la Bucureşti, ministrul român a declarat că România va face o donație pentru Bangladesh în această situație epidemiologică complicată.

„Am discutat despre eforturile noastre de combatere a pandemiei de COVID-19 şi în acest context l-am informat pe colegul meu despre intenţia ţării noastre de a acorda o donaţie de 200.000 de doze de vaccinuri AstraZeneca către Bangladesh”, a afirmat Bogdan Aurescu.

România a donat vaccin AstraZeneca către Republica Moldova și Vietnam

În urmă cu doar câteva luni, 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca au fost donate pentru Vietnam din partea României, un sprijin în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Retail jobs

Tot recent, România a întins o mână de ajutor fraților de peste Prut și le-a oferit un ajutor umanitar de peste 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2 aminteşte că, în sprijinul Republicii Moldova, au fost livrate alte 304.800 de doze de vaccin anti-COVID în misiuni executate pe 27 februarie şi 27 martie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.