Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este împotriva suspendării internărilor și operațiilor pentru pacienții cu boli cronice, considerând că aceasta este o crimă. Liderul PSD consideră că această decizie condamnă la moarte mii de români.

Ciolacu, împotriva suspendării internărilor și operațiilor pacienților cronici

După decizia de suspendare a internărilor și a operațiilor pentru pacienții cronici, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a expus părerea în mediul online. Acesta susține că este o mare greșeală această decizie, care ne va costa scump.

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice şi pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, a scris pe Facebook liderul social-democrat.

Ciolacu a mai menționat că prin această decizie, autoritățile încalcă dreptul la sănătate al românilor, prevăzut de Constituție.

„N-a fost suficient că, de un an şi jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer tratați în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, a mai scris președintele PSD.

Decizia de suspendare a internărilor și operațiilor pentru 30 de zile

Marcel Ciolacu îi solicită lui Orban şi Dragu să convoace urgent ședința conducerii Parlamentului pentru a anula „această decizie aberantă luată de Cîţu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat luni seară, după ședința de Guvern, că unitățile sanitare publice din România vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii accelerate a numărului cazurilor de COVID-19.

„Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații şi tratamente care nu reprezintă o urgență şi care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si:
Cum a reacționat Marcel Ciolacu după ce a fost huiduit la Iași, de...
Cum a reacționat Marcel...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.