Biserica Ortodoxă Română aniversează, joi, într-un cadru restrâns, 14 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.
Aniversarea a 14 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel
Cu acest prilej, de la ora 8,30, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Paraclisul "Sfântul Grigorie Luminătorul" al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12,00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", slujba de Te Deum.
Evenimentul se va desfăşura "într-un cadru restrâns" din cauza condiţiilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus.
"Din cauza actualelor condiţii restrictive create de pandemie, a numărului crescând de infectări ce au inclus Capitala în "scenariul roşu", aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfăşura în acest an într-un cadru restrâns, doar cu participarea Preasfinţilor Episcopi Vicari din Bucureşti, a membrilor Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi a membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor", precizează Patriarhia.
Viața Patriarhului Daniel
Ceremonia de întronizare a Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe a avut loc la 30 septembrie 2007. Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a născut la data de 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş. A absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970 - 1974). În anul 1979 şi-a susţinut teza de doctorat la Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg, devenind astfel doctor al Universităţii din Strasbourg.
Din anul 1980, Daniel Ciobotea a activat ca lector la Institutul Ecumenic de la Bossey - Elveţia, unde între anii 1986 şi 1988 a fost şi director adjunct. La 6 august 1987 a intrat în viaţa monahală la Mănăstirea Sihăstria, cu numele Daniel. În martie 1990, a fost hirotonit episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, cu titlul 'Lugojanul'.
Patriarhul Daniel cere restituirea clădirilor fostei Facultăți de...

La 1 iulie 1990 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. A fost ales în funcţia de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române după decesul Patriarhului Teoctist, la 30 iulie 2007, potrivit Agerpres.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Putinică, Microsoft: Cum lucrezi? Îmbrățișezi tehnologia sau te speli pe mâini?
Sursa: start-up.ro
-
Măsuri de prim ajutor în caz de înec cu bol alimentar
Sursa: garbo.ro
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
Cât costă carnea de miel în 2023? Prețurile din magazine și de la fermieri
Sursa: retail.ro
-
Informații sensibile ale unor clienți Ferrari s-au scurs în urma unui atac...
Sursa: wall-street.ro
-
Test de cultura generala: Care este varianta corecta a acestor cuvinte?
Sursa: kudika.ro
-
Digital Banking Scorecard 2023
Sursa: futurebanking.ro