Biserica Ortodoxă Română aniversează, joi, într-un cadru restrâns, 14 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Aniversarea a 14 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel

Cu acest prilej, de la ora 8,30, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Paraclisul "Sfântul Grigorie Luminătorul" al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12,00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", slujba de Te Deum.

Evenimentul se va desfăşura "într-un cadru restrâns" din cauza condiţiilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus.

"Din cauza actualelor condiţii restrictive create de pandemie, a numărului crescând de infectări ce au inclus Capitala în "scenariul roşu", aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfăşura în acest an într-un cadru restrâns, doar cu participarea Preasfinţilor Episcopi Vicari din Bucureşti, a membrilor Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi a membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor", precizează Patriarhia.

Viața Patriarhului Daniel

Ceremonia de întronizare a Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe a avut loc la 30 septembrie 2007. Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a născut la data de 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş. A absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970 - 1974). În anul 1979 şi-a susţinut teza de doctorat la Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg, devenind astfel doctor al Universităţii din Strasbourg.

Din anul 1980, Daniel Ciobotea a activat ca lector la Institutul Ecumenic de la Bossey - Elveţia, unde între anii 1986 şi 1988 a fost şi director adjunct. La 6 august 1987 a intrat în viaţa monahală la Mănăstirea Sihăstria, cu numele Daniel. În martie 1990, a fost hirotonit episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, cu titlul 'Lugojanul'.

Citeste si:
Patriarhul Daniel cere restituirea clădirilor fostei Facultăți de...
Patriarhul Daniel cere...

La 1 iulie 1990 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. A fost ales în funcţia de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române după decesul Patriarhului Teoctist, la 30 iulie 2007, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.