O tânără a fost adusă de urgență la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iași după ce ar fi vrut să își pună capăt zilelor și ar fi înghițit 60 de pastile de paracetamol.

A încercat să se sinucidă cu pastile de paracetamol

Femeia în vârstă de 24 de ani a ajuns mai întâi în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul "Sf. Spiridon" fiind în comă. Ulterior, aceasta a fost transferată la Spitalul "Parhon" pentru efectuarea ședințelor de dializă hepatică pentru a elimina substanțele toxice din organism, deoarece Paracetamolul administrat în cantități mari duce la insuficiență hepatică.

,,A fost internată în stare gravă, cu un bilanț profund alterat și cu afectare hepatică importantă. Din fericire, pacienta și-a revenit aproape complet după două ședințe de dializă hepatică, în momentul de față este conștientă, cooperantă și internată pe Secția de Nefrologie", a declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iași.

În ce stare este acum tânăra

Medicii spun că la moment, după cele două ședințe de dializă hepatică, analizele și funcția hepatică a pacientei s-au îmbunătățit semnificativ. Specialiștii spun că în lipsa dializei hepatice, victima ar fi decedat.

,,Am vorbit astăzi cu ea și își dorește să nu mai treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut. În același timp, se bucură că a trecut peste această încercare, iar echipa medicală are această satisfacție: văd că un tânăr care a venit în comă și cu o speranță foarte mică de viață poate să plece fără sechele la domiciliu", a mai declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor.

Citeste si:
Reguli pentru pelerinajul de Sf. Parascheva de la Iași stabilite de...
Ce reguli a stabilit...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În perioada următoare, tânăra va beneficia de consilierea unui psiholog pentru a determina din ce cauză a decis să recurgă la un asemenea gest.

Paracetamolul administrat în cantități foarte mari

Reprezentanții Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" vin cu o avertizare în cazul administrării Paracetamolului de către persoanele care iau acest preparat fără supravegherea medicului de familie sau fără a consulta prescripția medicamentului.

,,Toxicitatea hepatică a Paracetamolului este ridicată la doze apropiate de doza terapeutică. Recomand administrarea medicamentelor doar sub supraveghere medicală și păstrarea lor în locuri ferite pentru persoane vulnerabile. Prima dializă hepatică, procedura prin care i-a fost salvată viața tinerei, a fost pentru prima dată realizată în România la spitalul nostru, în 2003. Avem experiență mare, iar dializa hepatică permite tratarea rapidă a acestor cazuri", a declarat prof. univ. dr. Adrian Covic, coordonator al Compartimentului de Transplant Renal din cadrul spitalului.

Citeste si:
Un tânăr de 19 ani a condus cu o viteză de 227 de km/h pe un drum...
Un tânăr de 19 ani a condus...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.