O tânără a fost adusă de urgență la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iași după ce ar fi vrut să își pună capăt zilelor și ar fi înghițit 60 de pastile de paracetamol.

A încercat să se sinucidă cu pastile de paracetamol

Femeia în vârstă de 24 de ani a ajuns mai întâi în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul "Sf. Spiridon" fiind în comă. Ulterior, aceasta a fost transferată la Spitalul "Parhon" pentru efectuarea ședințelor de dializă hepatică pentru a elimina substanțele toxice din organism, deoarece Paracetamolul administrat în cantități mari duce la insuficiență hepatică.

,,A fost internată în stare gravă, cu un bilanț profund alterat și cu afectare hepatică importantă. Din fericire, pacienta și-a revenit aproape complet după două ședințe de dializă hepatică, în momentul de față este conștientă, cooperantă și internată pe Secția de Nefrologie", a declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iași.

În ce stare este acum tânăra

Medicii spun că la moment, după cele două ședințe de dializă hepatică, analizele și funcția hepatică a pacientei s-au îmbunătățit semnificativ. Specialiștii spun că în lipsa dializei hepatice, victima ar fi decedat.

,,Am vorbit astăzi cu ea și își dorește să nu mai treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut. În același timp, se bucură că a trecut peste această încercare, iar echipa medicală are această satisfacție: văd că un tânăr care a venit în comă și cu o speranță foarte mică de viață poate să plece fără sechele la domiciliu", a mai declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor.

În perioada următoare, tânăra va beneficia de consilierea unui psiholog pentru a determina din ce cauză a decis să recurgă la un asemenea gest.

Citeste si:
Liviu Puștiu, alături de Jador după ce și-a anunțat retragerea din...
Liviu Puștiu, alături de...

Paracetamolul administrat în cantități foarte mari

Reprezentanții Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" vin cu o avertizare în cazul administrării Paracetamolului de către persoanele care iau acest preparat fără supravegherea medicului de familie sau fără a consulta prescripția medicamentului.

,,Toxicitatea hepatică a Paracetamolului este ridicată la doze apropiate de doza terapeutică. Recomand administrarea medicamentelor doar sub supraveghere medicală și păstrarea lor în locuri ferite pentru persoane vulnerabile. Prima dializă hepatică, procedura prin care i-a fost salvată viața tinerei, a fost pentru prima dată realizată în România la spitalul nostru, în 2003. Avem experiență mare, iar dializa hepatică permite tratarea rapidă a acestor cazuri", a declarat prof. univ. dr. Adrian Covic, coordonator al Compartimentului de Transplant Renal din cadrul spitalului.

Citeste si:
Mama lui Cucu de la Noaptea Târziu a intrat în comă. Cum a aflat...
Mama lui Cucu de la Noaptea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.