Elevii de gimnaziu cu vârsta între 12 și 15 ani se pot înscrie într-un nou concurs online organizat de E.ON pe tema economisirii de energie, potrivit unui comunicat al companiei.

Concurs E.ON pentru elevii preocupați de conomisirea energiei

"Ne dorim cu toţii să trăim într-un mediu curat, nepoluat şi în acest demers comun ne bazăm foarte mult şi pe copii şi creativitatea lor. De multe ori de la ei vin sfaturi şi idei preţioase privind energia şi utilizarea eficientă a acesteia. Aşteptăm ideile copiilor în cadrul acestui nou concurs care vine în completarea acţiunilor E.ON de tranziţie la noua lume a energiei, mai verde şi sustenabilă", spune Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.

Pentru înscrierea în concurs, etapă care va avea loc în perioada 20-26 septembrie, copiii vor trebui să realizeze un videoclip de maximum trei minute în care să explice de ce este important să economisim energia, precum şi modul în care putem face acest lucru.

Beneficiile folosirii energiei în mod eficient prin schimbări mici ale stilului de viaţă, dar şi ale utilizării unor alternative eficiente din punct de vedere energetic pentru încălzirea sau răcirea locuinţei, transportul eco, prietenos cu mediul, sunt doar câteva teme ce pot fi abordate în cadrul concursului interşcolar.

Cu ce vor fi premiați câștigătorii

În perioada 27-30 septembrie videoclipurile transmise vor fi distribuite pe pagina de YouTube a E.ON România, intrând astfel oficial în etapa finală a concursului. Desemnarea câştigătorilor se va face de către publicul larg prin acordarea de voturi pozitive, fiind luate în considerare doar voturile acordate direct pe această pagină.

Primele trei videoclipuri, cu punctajele cele mai mari, vor fi desemnate câştigătoare şi vor fi premiate de E.ON Energie România. Premiul întâi va consta într-un Pachet interactiv IQBoard Expert (tablă interactivă + videoproiector), Premiul II - Tablă interactivă iar Premiul III - Videoproiector.

Cei trei profesori coordonatori ai proiectelor câştigătoare vor fi premiaţi cu câte un laptop. Cele trei unităţi de învăţământ câştigătoare vor putea fi beneficiarele proiectului Energie în şcolile copilăriei, ediţia 2022, de modernizare a sistemului de iluminat din şcoli prin montarea de tuburi LED, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.