Polițiștii din Cluj anchetează amenințările cu moartea către Raed Arafat, lansate în spațiul public de un social-democrat și activist din Noua Dreaptă. Bărbatul s-a dezlănțuit după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit despre certificatul de vaccinare.

Raed Arafat a fost amenințat cu moartea de un social-democrat

Cătălin Marincuș, membru PSD, antivaccinist și simpatizant Noua Dreapta, l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat, pe contul său de Facebook. Bărbatul, un individ din Cluj, a epatat de-a lungul vremii prin limbaj denigrator. După declarațiile făcute recent de către liderul DSU în legătură cu restricțiile care se aplică persoanelor nevaccinate, Mărincuș a explodat pe rețelele de socializare, a criticat măsurile impuse și l-a amenințat cu moartea, în repetate rânduri, pe oficial.

„Păi dacă eu vreau să-i fac un bine lui Raed Arafat, iar el nu e de acord, pentru că îi pune în pericol viaţa, voi fi chemat la Poliţie? Cu siguranţă! Dar nu mă tem să fiu cheamat la nicio audiere, voi veni cu televiziunile fără discuţie. Eu consider că Raed Arafat îmi pune în pericol viaţa, pe lângă faptul că mi-a laut libertate, iar eu mă aflu în postura de a mă apăra.

O să iau în considerare şi faptul să îl omor pe Raed Arafat. Eu mă gândesc că punându-mi viaţa în pericol, vreau să iau în considerare şi faptul ăsta. Mă cheamă cineva de la Poliţie să mă întrebe dacă vreau să-l omor pe Raed Arafat”, a a spus Cătălin Mărincuș.

„Îmi doresc ca Raed Arafat să fie eliminat. Vreau să văd cine mă cheamă la Poliţie? Nu se sesizează nimeni? Milioane de români acceptă să fie şantajaţi. În ce limbă gândeşti măi, Raed Arafat, că în româneşte sigur nu. Cum adică să mă testez săptămânal ca să-i dovedesc că sunt sănătos? E vina mea că sunt sănătos?

Nu vreau să mă vaccinez pentru că nu am încredere în vaccinuri, pentru că pun viaţa în pericol. Eu sunt sănătos! Nu am de ce să mă vaccinez. Sănătatea mea este dată de stilul meu de viaţă, de sistemul meu imunitar şi de Dumnezeu, în primul rând!”, a completat acesta.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

„Pentru milioane de români, mă voi duce la pușcărie zâmbind pentru că voi fi considerat erou. Eu asta consider. Băi, Raed Arafat, cine te crezi tu până la urmă. Iau în considerare să-l ucid pe Raed Arafat, pentru că-mi pune în pericol viaţa. Vorbesc foarte serios”, a încheiat el.

A fost deschis un dosar penal pe numele său

Amenințările au ajuns în atenția autorităților, care au deschis un dosar penal. Polițiștii din Cluj spun că s-au sesizat din oficiu și îl cercetează pe inculpat pentru amenințare. Mărincuș a avut o replică și pentru asta.

„Din presă aflu că s-a făcut un dosar din oficiu în urma postării mele. Nu am fost informat de către nimeni. Dacă este așa, sunt curios de ce o să se întâmple”, a comentat Mărincuș.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.