Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi alte două cazuri de infectare cu virusul West Nile în România. Acestea au fost raportate în Capitală și în Giurgiu.

Două cazuri de infectare cu virusul West Nile

La moment, în perioada 7 iunie - 15 septembrie au fost raportate 7 cazuri de infectare.

"De la începutul supravegherii infecţiei cu virusul West Nile (07.06.2021) până la data de 15.09.2021 s-au înregistrat 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care la un caz a survenit decesul. (...) În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile s-au înregistrat în judeţele: Bacău (1 caz), Olt (1 caz), Dolj (1 caz), Giurgiu (1 caz) şi în Bucureşti (3 cazuri)", se arată în informare.

Recomandările INSP pentru oameni


  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

  • să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor;

  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre);

  • să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;

  • să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Primul deces în România din cauza virusului West Nile

În urmă cu doar câteva săptămâni, autorități din România au anunțat că a fost înregistrat primul deces survenit din cauza virusului West Nile. Din momentul în care s-a început supravegherea infectării cu virusul West Nile, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, două dintre acestea au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani și câte un caz la categoria 40-49 de ani și 70-79 de ani,


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2021 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.