Autorități din România au anunțat că astăzi a fost înregistrat în țară primul deces survenit din cauza virusului West Nile.

Primul deces din România din cauza virusului West Nile

Din momentul în care s-a început supravegherea infectării cu virusul West Nile, din 7 iunie și până la momentul actual, au fost înregistrate 4 cazuri de infectie.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, două dintre acestea au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani și câte un caz la categoria 40-49 de ani și 70-79 de ani,

Cazurile de infetare cu acest virus au fost înregistrate în Bacău, Olt, Dolj și în București. Persoana care a decedat din cauza infecției cu virusul West Nile era un bărbat în vârstă de 63 ani, din Dolj.

Îndemnul autorităților

Autoritățile fac apel la toți cetățenii și le transmit mai multe recomandări în acest sens:


  • să evite expunerea corpului, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi

  • să folosească substanțe chimice speciale pentru protecția împotriva țânțarilor

  • să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (prin plasarea protecției la ferestre)

  • să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei

  • să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.