Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, vine cu un avertisment în legătură cu creșterea cazurilor de infectare cu coronavirus din țară. Acesta afirmă că în perioada următoare, cazurile de infectări în rândul copiilor vor crește și îndeamnă părinții să opteze pentru vaccinarea copiilor pentru a evita internările și cazurile severe.

Valeriu Gheorghiță, avertizări pentru copii și adulți în privința creșterii cazurilor de infectări

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, atenționează că în perioada imediat următoare, numărul infectărilor în rândul copiilor va crește. Începerea cursurilor în format fizic va contribui la acest scenariu trist.

„De asemenea, va crește numărul de copii internaționali în spital, inclusiv în terapie intensivă. Este o realitate pe care o vedem în toate țările în care au început activitățile de învățământ cu prezență fizică, inclusiv în SUA. Este clar că varianta Delta se răspândește foarte ușor în momentul de față, la nivel popular, cu atât mai mult într-o populație nevaccinată, cum sunt copiii, unde vorbim de colectivități mari, în care toate bolile respiratorii, începând de la viroze obișnuite, bolile copilăriei, toate se răspândesc foarte ușor în colectivitate și generează focare mari de îmbolnăvire ”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Soluțiile pentrua a evita infectarea cu COVID-19

Gheorghiță susține că la moment există doar două modalități prin care se poate evita și menține din scurt numărul de infectări. Cu ajutorul respectării măsurilor de protecție și vaccinarea, în special în rândul adulților, se pot limita cazurile de îmbolnăviri.

Mesajul este către adulți - să se vaccineze, să respecte măsurile de prevenție și în felul acesta noi evităm de fapt acele cazuri severe, internări și decese, ceea ce nu interesează foarte mult”, a adăugat sursa citată.

Citeste si:
Rafila, contra testării copiilor sub 12 ani: ”Ar trebui să fie...
Alexandru Rafila, contra...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Acesta a mai adăugat că sunt aproximativ 200.000 de copii și adolescenți, între 12 și 19 ani, care au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin.

Aproximativ 200.000 de copii și adolescenți, între 12 și 19 ani, care sunt vaccinați cu cel puțin o doză

Gheorghiță a mai precizat că în ultimele 30 de zile, în jur de 69.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 25% dintre aceștia fiind copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani.

M-am uitat pe ultimele 30 de zile la persoanele vaccinate cu prima doză de Pfizer. Sunt vaccinați 69.000 de oameni cu prima doză în ultimele 30 de zile, aproape 25% dintre aceștia sunt copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani, 55% din acest grup de 12-19 ani fiind copii între 12 și 15 ani. Am observat o creștere progresivă a tinerilor și a copiilor care se vaccinează în acest timp, chiar comparativ cu adulții care au ales să se vaccineze cu Pfizer ”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si:
STUDIU: Doi din trei copii mănâncă dulciuri zilnic
STUDIU: Doi din trei copii...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.